De Eerste Wereldoorlog

De Eerste Wereldoorlog - Vandeweyer | Northernlights300.org

...ntralen' (Duitsland, Oostenrijk-Hongarije en het Ottomaanse Rijk) tegenover de 'geallieerden' (Frankrijk, Groot-Brittannië en Rusland) ... Seksualiteit tijdens de Eerste Wereldoorlog | Kunst en ... ... . De Eerste Wereldoorlog is een van de gruwelijkste oorlogen uit de geschiedenis. De strijdende partijen kwamen al snel in een dodelijke omstrengeling terecht. De Eerste Wereldoorlog begon in 1914, maar de basis ervan werd over de koers van tientallen jaren gelegd in een complex netwerk van nationale belangen, internationale verdragen en vurig nationalisme. Toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak bleef België neutraal. Duitse troepen bezetten echter vrij snel Luxemburg, waarna men in België ... Eerste Wereldoorlog - Wikipedia ... . Toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak bleef België neutraal. Duitse troepen bezetten echter vrij snel Luxemburg, waarna men in België bezorgd werd over een mogelijke Duitse aanval. De Belgische politiek besloot het leger te mobiliseren. Op 4 augustus 1914 viel het Duitse keizerlijke leger de Belgische provincie Luik binnen en rukte op naar de Maas. Nieuwsberichten en achtergronden over de Eerste Wereldoorlog, de Grote Oorlog van 1914-1918. Begon op 28 juli 1914 en duurde tot 11 november 1918. Geschreven bij De eerste wereldoorlog. Na meer dan 500 pagina.s haast onderkoeld beschreven gruwel blijven bij mij de ronduit schitterende laatste pagina's van het boek hangen waar de auteur de vraag stelt en maar onrechtstrreks beantwoordt: waarom riskeerde een welvarend continent op het toppunt van zijn succes, zijn wereldwijde rijkdom (... zich zo laten meeslepen) in de loterij van een ... De Eerste Wereldoorlog was heel erg anders dan voorgaande oorlogen die in de wereld voorgekomen waren. Ten eerste was het een wereldoorlog waar bijna landen van de hele wereld bij betrokken waren. Ook werden er nieuwe wapens gebruikt zoals de tank, het vliegtuig, de onderzeeboot, de mitraieur en zo voorts. ook werd er in deze oorlog gebruik gemaakt van gifgas. Over de Eerste Wereldoorlog is door schrijvers al veel gepubliceerd, maar elke keer zorgen nieuwe feiten en inzichten voor nieuwe publicaties. Dankzij de fotografie en film, kunnen wij vandaag al deze beelden van deze gruwelijke oorlog tot ons nemen. Gezien mijn interesse in het "waarom" van deze oorlog heb ik besloten om deze website te maken. De Eerste Wereldoorlog duurde van 1914 tot 1918. Voor 1914 waren er al heel wat oorlogen uitgevochten. Maar dit was de eerste oorlog waaraan heel veel landen meededen. De Eerste Wereldoorlog werd toen de Grote Oorlog genoemd. Ze ...

INFORMATIE

AUTEUR
Vandeweyer
DIMENSIE
11,19 MB
BESTANDSNAAM
De Eerste Wereldoorlog.pdf

OMSCHRIJVING

De Eerste Wereldoorlog trof België vanaf de eerste dag met volle kracht. Het land was nochtans neutraal en behoorde niet tot de twee elkaar bestrijdende bondgenootschappen. Die aparte positie probeerde het onder impuls van koning Albert vier jaar lang te behouden. Maar de strategische ligging eiste zijn tol. Het Belgische leger werd gedwongen gedurende meer dan vier jaar de strijd aan te gaan met de Duitse agressor. In deze originele analyse wordt het militaire verloop van de oorlog op indringende wijze beschreven en verklaard. Daarbij is er aandacht voor het strategische en het tactische niveau. Zowel de koning-opperbevelhebber als de soldaat komen aan bod. Daarnaast bepaalden de vele technische innovaties, zoals gifgas, tanks, camouflage, loopgraven, nachtelijke patrouilles en scherpschutters, het dagelijks leven en het sterven binnen een strijdmacht waar meer dan 300.000 Belgen deel van uitmaakten. 42.000 van hen overleefden het niet. Nadien was niets meer zoals voorheen.

Wil je het boek lezen?De Eerste Wereldoorlog in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Vandeweyer. Lezen De Eerste Wereldoorlog Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN