Songbook van Ruud de Wild

Songbook van Ruud de Wild - Martine de Bruin | Northernlights300.org

...djes die in opname bewaard gebleven zijn ... DJ Ruud de Wild maakt tentoonstelling in Huis van het boek ... ... . Krakend uit de speakers van een radio of uit de groeven van een vinylplaat, of in de streaming audio van het internet. De 'Hollande Hits van het verleden' blijven daarom gewoonlijk beperkt tot de radioklassiekers van de ... Songbook van Ruud de Wild door Martine de Bruin; Garrelt Verhoeven; Ruud de Wild, EAN 9789462494480. Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer ... Documentairemaker Ruud van Ge ... Prijsvraag #mijnlied: win 'Songbook van Ruud de Wild. Reis ... ... . Meer ... Documentairemaker Ruud van Gessel interviewde en fotografeerde hem. Zijn werk wordt bovendien ingeleid door radiocoryfee én Europa's grootste pop-art verzamelaar Lex Harding. Ruud de Wild (1969) zat als kind altijd in de ontwerpstudio van zijn vader. Zijn twee passies, muziek en typografie, kwamen samen in zijn schilderwerk. Songbook van Ruud de Wild • Reis door de geschiedenis van het Nederlandse lied, door De Bruin, Verhoeven & de Wild. Alle beschikbare titels Aanbieding (29) Bedrijfsinformatie (18) Digitaal (80) Educatief (84) Geschiedenis (432) Populair (37) Series (158) Verwacht (26) Winkelmand. Uitgeversmaatschappij WalburgPers, Zutphen. Walburg Pers geeft ......

INFORMATIE

AUTEUR
Martine de Bruin
DIMENSIE
10,67 MB
BESTANDSNAAM
Songbook van Ruud de Wild.pdf

OMSCHRIJVING

De geschiedenis van het Nederlandse lied gaat voor de meesten van ons niet verder terug dan de vroegste liedjes waarvan opnamen bewaard gebleven zijn. Krakend uit de speakers van een radio of uit de groeven van een vinylplaat, of in de streaming audio van het internet. De 'Hollandse Hits van het verleden' blijven daarom gewoonlijk beperkt tot de radioklassiekers van de vroege twintigste eeuw tot en met recente hits. Maar voor de oorsprong van het Nederlandse lied moeten we vele eeuwen terug, naar het Middeleeuwse klooster waar de mystieke liederen van Hadewych geklonken moeten hebben. Het was het begin van een eeuwenlange traditie om in het Nederlands te zingen. Over liefde en dood, over oorlog en vrede, over lust en vertier, over vreugde en verdriet, over God en geloof, en over alles wat er verder toe doet in het leven. Nederland zong en Nederland zingt, of het nu in een koor is of onder de douche. In Song Boek van Ruud de Wild gaat radiomaker en kunstenaar Ruud de Wild op zoek naar de rijke geschiedenis van het Nederlandse lied. De sporen van de Nederlandse liedcultuur van de middeleeuwen tot heden zijn te vinden in de collecties handschriften, liedboeken, liedbladen en bladmuziek die onder meer bewaard worden in de Koninklijke Bibliotheek, de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam, het Theater Instituut Nederland, het Meertens Instituut en in Museum Meermanno. Garrelt Verhoeven en Martine de Bruin begeleiden hem op zijn zoektocht naar de bijzonderste liederen in deze bibliotheken. Uit de vele duizenden liedjes heeft Ruud een persoonlijke keuze gemaakt, zijn eigen 'Song Boek'. Roxeanne Hazes, Novastar, muziekgezelschap Camerata Trajectina en andere artiesten hielpen hem om deze historische hits weer te laten klinken!Dit boek verschijnt bij de gelijknamige tentoonstelling in het Museum Meermanno I Huis van het boek in Den Haag, vanaf 10 oktober 2020.Over de auteur(s):Garrelt Verhoeven (1966) is boekhistoricus en werkt momenteel als directeur van Museum de Waag en het Speelgoedmuseum voor erfgoedorganisatie Deventer Verhaal. Martine de Bruin (1969) is neerlandicus en werkt bij het Meertens Instituut van de KNAW als beheerder van de Nederlandse Liederenbank.

Wil je het boek lezen?Songbook van Ruud de Wild in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Martine de Bruin. Lezen Songbook van Ruud de Wild Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN