Samen verschillend

Samen verschillend - Anke van Keulen | Northernlights300.org

...r hoe je alle kinderen en hun gezinnen - met al hun verschillen - een veilige plek biedt in de kinderopvang ... Leeuwarden/Friesland 2018: Samen verschillend - Nieuw Wij ... . Meer teksten en voorbeelden: toelichting Geeft veel informatie over diversiteit in de kinderopvangLeert je hoe je kinderen - met al hun verschillen - een veilige plek biedtDit boek bevat kenniskaders, voorbeelden, tips en pedagogische handvatten De Samen of Sami (Noord-Samisch: Sápmelaččat) zijn een van oorsprong nomadisch volk dat het Noord-Europese Lapland bewoont. Ze zijn ook bekend onder de naam Lappen, deze term is echter niet neutraal, maar is beledigend voor de Sa ... BSL Shop | Samen verschillend ... . Ze zijn ook bekend onder de naam Lappen, deze term is echter niet neutraal, maar is beledigend voor de Samen.. Ze bezitten tegenwoordig in zowel Noorwegen, Zweden als Finland een eigen parlement, het Sameting, dat bij de nationale overheden van de staten waaronder ... De leerkring Omgaan met Verschillen richt zich op het thema meerbegaafdheid. Ze wil niet het wiel uitvinden, want dat is al gebeurd. We willen wel richting geven in de vele ideeën en mogelijkheden die her en der geponeerd worden. We zetten daarbij in op de leerkracht voor de groep, van wie verwacht wordt dat hij of zij voor alle kinderen iets te bieden heeft....

INFORMATIE

AUTEUR
Anke van Keulen
DIMENSIE
7,12 MB
BESTANDSNAAM
Samen verschillend.pdf

OMSCHRIJVING

Samen verschillend gaat over werken met diversiteit in de kinderopvang en is een vervolg op Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar en Pedagogisch kader kindercentra 4-13 jaar. Dit boek voegt iets wezenlijks toe aan de rijke pedagogische basis over het opvoeden in een groep. Samen verschillend begint bij de verschillen in de groep en in de samenleving, en biedt handreikingen om daarmee om te gaan. Het boek heeft een brede invalshoek en gaat niet alleen over de multiculturele samenleving: alle verschillen tussen mensen in voorkeuren, talenten of temperament en alle verschillen in culturele achtergrond, leef- en opvoedingsstijl, sekse, religie, sociaal milieu, beroep of opleiding komen aan bod. In deze uitgave krijgt ook de omgang met kwetsbare kinderen en hun ouders veel aandacht. Het gaat immers niet vanzelf om deze kinderen een volwaardige plek in de groep te bieden. Het is bovendien een praktisch boek, vol met kenniskaders, voorbeelden, tips en (pedagogische) handvatten. Dit alles met begrip voor het feit dat omgaan met verschillen moeilijk kan zijn en dat je daarbij -; als organisatie en professional -; op je grenzen kunt stuiten. Samen verschillend. Pedagogisch kader diversiteit in kindercentra 0-13 jaar is landelijk te gebruiken: * als basis voor het eigen pedagogisch beleidsplan van de instelling; * als lesmateriaal in opleidingen en bijscholing; * om de pedagogische samenwerking vorm te geven tussen de kinderopvang, de bso, peuterspeelzalen en samenwerkingspartners zoals de basisschool of de sportvereniging. Samen verschillend is een bevlogen boek over hoe je alle kinderen en hun gezinnen -; met al hun verschillen -; een veilige plek biedt in de kinderopvang.

Wil je het boek lezen?Samen verschillend in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anke van Keulen. Lezen Samen verschillend Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN