Twee eeuwen politie in Rotterdam. Gebeurtenissen uit de jaren 1814-2014

Twee eeuwen politie in Rotterdam. Gebeurtenissen uit de jaren 1814-2014 - J.A. Blaauw | Northernlights300.org

...isis en een internationale schuldencrisis, waarvan de directe gevolgen vrijwel het gehele ... De Nederlandse politie in de Tweede Wereldoorlog | Historiek ... ... Met name de handel met Engeland, Frankrijk, Amerika en zelfs met Spanje bloeien op. De ligging van de stad is gunstig, maar ook de politieke omstandigheden spelen Rotterdam in de kaart. Delft houdt haar havenplaats Delfshaven kort uit korte termijnbelang, Schiedam is te spaarzaam om haar haven uit te breiden en Amsterdam en Antwerpen zijn geblokkeerd. Twee eeuwen politie in Rotterdam. Twee eeuwen politie in Rotterdam Het Rotterdamse polit ... Twee eeuwen politie in Rotterdam | De Slegte ... . Twee eeuwen politie in Rotterdam. Twee eeuwen politie in Rotterdam Het Rotterdamse politiekorps werd in 1814 opgericht en was in 2014 dus tweehonderd jaar oud. Onder de titel Twee eeuwen politie in Rotterdam heeft de vroegere Rotterdamse hoofdcommissaris J.A. (Jan) Blaauw de geschiedenis van dit belangrijke korps beschreven. In veertien hoofdstukken heeft hij de eerste moeizame jaren, de groei ... De wereld verandert, in onze samenleving zijn er allerlei snelle maatschappelijke en technologische ontwikkelingen die invloed hebben op het werk van de politie. Denk bijvoorbeeld aan de komst van social media. Burgers stellen hogere eisen aan het politiewerk en de toegankelijkheid, terwijl criminelen zich steeds minder laten beperken door ......

INFORMATIE

AUTEUR
J.A. Blaauw
DIMENSIE
9,66 MB
BESTANDSNAAM
Twee eeuwen politie in Rotterdam. Gebeurtenissen uit de jaren 1814-2014.pdf

OMSCHRIJVING

Twee eeuwen politie in RotterdamHet Rotterdamse politiekorps werd in 1814 opgericht en was in 2014 dus tweehonderd jaar oud. Onder de titel Twee eeuwen politie in Rotterdam heeft de vroegere Rotterdamse hoofdcommissaris J.A. (Jan) Blaauw de geschiedenis van dit belangrijke korps beschreven. In veertien hoofdstukken heeft hij de eerste moeizame jaren, de groei, de vele problemen, belangrijke misdaden die wel of niet werden opgelost, de technische ontwikkelingen en tal van andere politiezaken behandeld. Blaauw (die in 1928 werd geboren) was zo'n veertig jaar in dienst bij de politie in de Maasstad. Binnen dit korps heeft hij bij een groot aantal diensten gewerkt. Hij begon als agent in de Rotterdamse wijk Charlois en was daarna onder meer betrokken bij de Zeden- en Kinderpolitie, moordzaken en de narcoticabrigade. Blaauw beëindigde als hoofdcommissaris in 1988 in Rotterdam zijn loopbaan. Na zijn dienstperiode in Rotterdam heeft hij nog tot 1 januari 1990 gefungeerd als korpschef in Gorin­chem.

Wil je het boek lezen?Twee eeuwen politie in Rotterdam. Gebeurtenissen uit de jaren 1814-2014 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.A. Blaauw. Lezen Twee eeuwen politie in Rotterdam. Gebeurtenissen uit de jaren 1814-2014 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN