De weg van het avondland

De weg van het avondland - Jan Leyers | Northernlights300.org

...eist: van de wieg van de mensheid naar het Avondland ... De weg naar het avondland - Startpagina | Facebook ... . Tijdens zijn tocht wordt hij geconfronteerd met mensen en culturen die heel andere waarden en normen hanteren dan de westerse cultuur en daar ook een uitgesproken mening over hebben. Zo houdt dit programma Jan en de kijkers een spiegel ... De weg naar het avondland direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij reisgids-kopen.nl. De online reisgidsen specialist. De weg naar het avondland. 292 vind-ik-leuks. Comm ... De weg naar het Avondland - Jan Leyers - (ISBN ... ... . De weg naar het avondland. 292 vind-ik-leuks. Community Eeuwenlang waande Europa zich superieur. In het verlichte Avondland, zo vonden we, had de menselijke beschaving haar toppunt bereikt. Maar vandaag lijkt dat zelfvertrouwen te wankelen, en ook in de rest van de wereld liggen de westerse waarden en idealen Seizoen 1, Aflevering 4 van de serie De weg naar het Avondland - De weg naar het Avondland: Israël Israël 23 januari 2011 . Jan is gearriveerd in Israël, een jonge staat met een bewogen geschiedenis. Midden in de Negevwoestijn ligt het graf van David Ben Goerion, een joodse voorvechter die in 1948 Israëls eerste premier werd. De weg naar het avondland gemist Reis- en cultuurreeks waarin televisiemaker, muzikant en filosoof Jan Leyers vanuit Ethiopië naar Europa reist: van dewieg van de mensheid naar het Avondland. Tijdens zijn tocht wordt hij geconfronteerd met mensen en culturen die heelandere waarden en normen hanteren dan de westerse cultuur en daar ook een uitgesproken mening over hebben. In de elfdelige Canvasreeks 'De weg naar het Avondland' volgt Jan Leyers het spoor van de mensheid van Ethiopië - waar we allemaal vandaan komen - naar het Westen, dat zich altijd als het hoogtepunt van beschaving en cultuur heeft gezien.. Maar is dat wel zo? Wat kan de westerse cultuur (nog) betekenen voor andere windstreken? En hoe zou het nog zijn met de islam?...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Leyers
DIMENSIE
12,95 MB
BESTANDSNAAM
De weg van het avondland.pdf

OMSCHRIJVING

Eeuwenlang waande Europa zich superieur. In het verlichte Avondland, zo vonden we, had de menselijke beschaving haar toppunt bereikt. Maar vandaag lijkt dat zelfvertrouwen te wankelen, en ook in de rest van de wereld liggen de westerse waarden en idealen onder vuur. Welke aantrekkingskracht gaat er nog uit van het oude continent? Op zoek naar een antwoord maakte Jan Leyers een lange reis van Ethiopië naar Europa, van het land waar het menselijke avontuur begon naar de plek waar hijzelf vandaag woont. De Weg naar het Avondland is het indringende en meeslepende verslag van een tocht door woestijnen en miljoenensteden, door arme en rijke landen, door democratieën en dictaturen. Jan Leyers beschrijft hoe mensen langs de route naar hun verre neven uit Europa kijken, waar ze het Westen om benijden en welke westerse verworvenheden ze liever aan zich voorbij zien gaan. Tegelijk ontdekt hij wat wijzelf zijn kwijtgespeeld op onze lange weg naar het Avondland.

Wil je het boek lezen?De weg van het avondland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Leyers. Lezen De weg van het avondland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN