Angst en schoonheid

Angst en schoonheid - Bas Heijne | Northernlights300.org

...land gekend heeft. Heijne haalt Couperus naar deze tijd en laat zien dat de levensvragen die hij zich stelde nog altijd ónze vragen zijn: 'Hoe kan een mens zichzelf overeind houden in een wereld waarin alles vergankelijk is, waarin de mens die zich ontworstelt ... Angst en schoonheid eBook by Bas Heijne - 9789023481584 ... ... ... Tegelijk met de prachtige documentaire Louis Couperus niet te stillen onrust komt Bas Heijne met het indrukwekkende essay Angst en schoonheid.Een stilistisch hoogstandje waarmee Heijne zijn liefde voor het werk van Couperus etaleert, maar vooral grondig analyseert hoe de schrijver zich staande heeft gehouden in zijn getormenteerde leven zoals ook in de hoogte- en dieptepunten van zijn ... Angst en sc ... Athenaeum Boekhandel | Angst en schoonheid ... .Een stilistisch hoogstandje waarmee Heijne zijn liefde voor het werk van Couperus etaleert, maar vooral grondig analyseert hoe de schrijver zich staande heeft gehouden in zijn getormenteerde leven zoals ook in de hoogte- en dieptepunten van zijn ... Angst en schoonheid is een bevlogen essay over leven en werk van Louis Couperus, volgens Bas Heijne de grootste romancier die Nederland gekend heeft. Heijne haalt Couperus naar deze tijd en laat zien dat de levensvragen die hij zich stelde nog altijd ónze vragen zijn: 'Hoe kan een mens zichzelf overeind houden in een wereld waarin alles vergankelijk is, waarin de mens die zich ontworstelt ... Heijne bundelde en bewerkte de stukken die hij in de afgelopen decennia schreef over Couperus, met als resultaat het essay Angst en schoonheid. In zijn vorige grote essay, Echt zien (2011) betoogde Heijne dat literatuur inzicht moet geven in het leven. Goede romans leren je 'echt zien'. Angst en schoonheid is een bevlogen essay over leven en werk van Louis Couperus, volgens Bas Heijne de grootste romancier die Nederland gekend heeft. Heijne haalt Couperus naar deze tijd en laat zien dat de levensvragen die hij zich stelde nog altijd ónze vragen zijn: ... Angst en schoonheid is een bevlogen essay over leven en werk van Louis Couperus, volgens Bas Heijne de grootste romancier die Nederland gekend heeft. Heijne haalt Couperus naar deze tijd en laat zien dat de levensvragen die hij zich stelde nog altijd ónze vragen zijn: 'Hoe kan een mens zichzelf overeind houden in een wereld waarin alles vergankelijk is, waarin de mens die zich ontworstelt ... 26 september verschijnt Ba...

INFORMATIE

AUTEUR
Bas Heijne
DIMENSIE
4,50 MB
BESTANDSNAAM
Angst en schoonheid.pdf

OMSCHRIJVING

Angst en schoonheid is een bevlogen essay over leven en werk van Louis Couperus, volgens Bas Heijne de grootste romancier die Nederland gekend heeft. Heijne haalt Couperus naar deze tijd en laat zien dat de levensvragen die hij zich stelde nog altijd ónze vragen zijn: ‘, waaruit bestaat die dan? Met die vragen worstelt de joodse hoofdpersoon van La Place de Bamens die zich ontworstelt aan de benepenheid van zijn eigen kleine wereld niet automatisch een rijker, zinniger leven wacht, maar misschien juist de wanhoop van de totale leegte?’Heijne dringt door tot de kern van het werk van Couperus. Zijn boek is ook een persoonlijke confrontatie met een schrijver die hem meer over zichzelf heeft geleerd dan welke denker ook.

Wil je het boek lezen?Angst en schoonheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bas Heijne. Lezen Angst en schoonheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN