De Zwolse lente

De Zwolse lente - Aarts Herman | Northernlights300.org

...t de stad 1945-1976. Aarts Herman . Zwolle na de oorlog ... Expositie De Zwolse Lente - Historisch - t/m 3 juni 2018 ... ... . Voor veel mensen een stilstaande, misschien zelfs slapende stad. Maar de foto's van persfotograaf Dolf Henneke laten toch een genuanceerder beeld zien. Er wordt ... Donderdag 22 maart opent de expositie 'De Zwolse Lente. Zwolle in beeld gebracht door de freelance persfotograaf Dolf Henneke in de jaren 1945 tot 1976' in het Academiehuis de Grote Kerk Zwolle. De expositie is t/m 3 juni gratis te bezoeken. De Zwo ... De Zwolse lente - NRC Webwinkel ... . De expositie is t/m 3 juni gratis te bezoeken. De Zwolse lente. Zwolle na de oorlog. Voor veel mensen een stilstaande, misschien zelfs slapende stad. Maar de foto's van persfotograaf Dolf Henneke laten toch een genuanceerder beeld zien. Er wordt gewerkt aan de toekomst, er wordt cultuur be4dreven, gesport. De Koningin komt op bezoek, een vierling wordt geboren. Er komen nieuwe wijken en de binnenstad wordt vernieuwd.De veranderingen die ... De Zwolse lente. In 'De Zwolse lente' zie je door de ogen van Dolf Henneke hoe de stad zich weer opbouwde na de oorlog. De Amsterdamse-Zwollenaar fotografeerde de stad tussen 1945 en 1976 en geeft zo prachtig weer hoe de stad weer tot bloei kwam. Aanrader voor iedereen die dol is op geschiedenis! Recensie fotoboek: In de naoorlogse jaren tot aan zijn dood in 1976 brengt persfotograaf Henneke de ontwikkeling van de stad Zwolle en de belangrijke gebeurtenissen die er plaatsvinden in beeld. In het zeer verzorgd en mooi door Uitgeverij WBOOKS vormgegeven boek De Zwolse lente, ontstaat zo een zeer beeldend portret van Zwolle tijdens de wederopbouw. De expositie is t/m 3 juni gratis te bezoeken. Tegelijkertijd geeft WBOOKS het gelijknamige boek 'De Zwolse Lente' uit, geschreven door Herman Aarts en Adri van Drielen, ook verkrijgbaar bij de expositie. Voor de opening op donderdag 22 maart is het Academiehuis de Grote Kerk Zwolle speciaal langer open, van 11.00 tot 21.00 uur, en staat er ... Zwolle - De expositie 'De Zwolse Lente' staat nog tot en met 3 juni in het Academiehuis de Grote Kerk, de vraag was wat er daarna met de foto's zou gebeuren. 'Zonde om deze prachtige Zwolse foto's op......

INFORMATIE

AUTEUR
Aarts Herman
DIMENSIE
10,34 MB
BESTANDSNAAM
De Zwolse lente.pdf

OMSCHRIJVING

Zwolle na de oorlog. Voor veel mensen een stilstaande, misschien zelfs slapende stad. Maar de foto's van persfotograaf Dolf Henneke laten toch een genuanceerder beeld zien. Er wordt gewerkt aan de toekomst, er wordt cultuur be4dreven, gesport. De Koningin komt op bezoek, een vierling wordt geboren. Er komen nieuwe wijken en de binnenstad wordt vernieuwd.De veranderingen die Zwolle ondergaat zijn essentieel voor de verdere ontwikkeling van de stad. Door de gemeentelijke herindeling van 1967 komt er extra ruimte in de stad. Er wordt een gezonde basis gelegd voor de uitzonderlijke groei en welvaart die de stad tot op de dag van vandaag doormaakt.De Zwolse lente. Dolf Henneke fotografeert de stad 1945-1976 geeft een caleidoscopisch en treffend beeld van een stad die zichzelf na de oorlog oppakt en weer tot bloei weet te brengen.

Wil je het boek lezen?De Zwolse lente in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Aarts Herman. Lezen De Zwolse lente Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN