Hitte van het bloed

Hitte van het bloed - Irène Némirovsky | Northernlights300.org

...t ergste geval zelfs nierfalen optreden. Irène Némirovsky - Hitte van het bloed Vertaald door Pauline Sarkar, De Geus, €16,90 ... Hitte en medicijnen | Apotheek.nl ... . Deze embed wordt niet getoond. U heeft via cookie-instellingen gekozen om deze embed niet te tonen. Hitte van het bloed, zoals de vertaling luidt, is geschreven in dezelfde tijd. Het Bourgondische dorpje waar Némirovsky zich toen schuilhield heeft model gestaan voor beide boeken. Als geen ander weet ze de bezadigde, gierige, provinciaalse bewoners te omschrijven. 'Iedereen leeft er op zichzelf, ... Bij hi ... Hitte van het bloed - Irène Némirovsky, Irene Némirovsky ... ... . Als geen ander weet ze de bezadigde, gierige, provinciaalse bewoners te omschrijven. 'Iedereen leeft er op zichzelf, ... Bij hitte verdampt je bloed Klimaatverandering zal ongetwijfeld tot hoge kosten voor de volksgezondheid leiden, zegt Emmelot-Vonk, hoofd van de afdeling geriatrie van UMC Utrecht. Wordt het bloed een graadje warmer of kouder, dan komt de hypothalamus, het regelcentrum in de hersenen, meteen in actie. Doorgaans verliest het lichaam warmte aan zijn omgeving en moet er worden ... Het manuscript van Hitte van het bloed, geschreven in 1941, werd door Irène Némirovsky ondergebracht bij familie en vrienden voordat zij werd gedeporteerd naar Auschwitz. Het boek verhaalt over een Frans dorpje in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog, toen vrede nog meer betrekking had op het persoonlijke leven dan op de politieke situatie. Hitte van het bloed beschrijft het rustige leven op het Franse platteland in de jaren voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog. De hoofdpersoon is Silvio, een oudere man die na jaren van reizen niets meer wenst dan de eenzame beslotenheid van zijn eigen huis. Niets is wat het lijkt in Hitte van het bloed, een novelle van Irène Némirovsky (1903-1942),...

INFORMATIE

AUTEUR
Irène Némirovsky
DIMENSIE
7,99 MB
BESTANDSNAAM
Hitte van het bloed.pdf

OMSCHRIJVING

Het manuscript van Hitte van het bloed,geschreven in 1941, werd door Irène Némirovsky ondergebracht bij familie en vrienden,voordat zij werd gedeporteerd naar Auschwitz. Het boek verhaalt over een Fransdorpje in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog,toen vrede nog meer betrekking had op het persoonlijk leven dan op de politieke situatie. Het ongecompliceerde geluk.Centraal in het verhaal staat Silvio, die in zijn jonge jaren uit verveling het dorp ontvluchtt een grootse reizen heeft gemaakt.Nu is hij terug en heeft hij zijn intrek genomen in een oud boerenhuis in het bos,afgelegen van het dorp.Voor het huwelijk van zijn lievelingsnichtje moet Silvio zich toch weer onder de mensen begeven. Daar wordt hij geconfronteerd met het dorpse leven en erin meegezogen.Naarmate het verhaal vordert, wordt de lezer deelgenoot gemaakt van de liefde en ontrouw, schandalen, jeugdzonden en spijt van de dorpelingen en wordt duidelijk dat Silvio onlosmakelijk verbonden is met zijn verleden.Némirovsky geeft in dit boek blijk van haarkristalheldere kijk op de mensheid en de samenleving. Haar taalgebruik brengt een vergeten verleden tot leven.

Wil je het boek lezen?Hitte van het bloed in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Irène Némirovsky. Lezen Hitte van het bloed Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN