Profielen - Badiou

Profielen - Badiou - Joost de Bloois | Northernlights300.org

...otheid, een van de meest controversiële en spraakmakende denkers van vandaag ... Boekwinkeltjes.nl - Bloois, Joost de - Badiou ... . Een denker d Voer jouw aanmeldgegevens van Badoo in om te kunnen inloggen en te chatten met mensen uit jouw regio! Ethiek (Paperback). Ethiek 1e druk is een boek van A. Badiou uitgegeven bij IJzer. ISBN 9789074328791 Ethiek is een boek van A. Badiou Alain Badiou is behalve filosoof ook wiskundige, dramaturg en romancier. Hij heeft bijna dertig boeken op zijn naam staan. In het Nederlands versche ... Badiou, Joost de Bloois - Paperback - 9789461059772 | AKO ... ... . Hij heeft bijna dertig boeken op zijn naam staan. In het Nederlands verscheen van zijn hand De ethiek. Essay over het besef van het Kwaad (2005). Bij Uitgeverij Ten Have verschijnt ook een bundel over Badiou: Het uur van de Waarheid. Alain Badiou is een van de meest spraakmakende hedendaagse filosofen. Onder de noemer 'inesthetiek' introduceert Badiou een radicaal nieuwe verhouding tussen kunst en filosofie: kunst is niet langer het passieve onderwerp van kunstbeschouwing, maar vormt de voorwaarde voor het denken, en precies daarin ligt haar politieke betekenis. Bekijk de profielen van mensen met de naam Mohamed El Badiou. Word lid van Facebook om in contact te komen met Mohamed El Badiou en anderen die je... Alain Badiou (1937) is ongetwijfeld een van de meest uitdagende hedendaagse Franse filosofen. Zijn werk kenmerkt zich door een consequente tegendraadsheid. Zo gaat hij in tegen het dominante differentiedenken van Deleuze, Derrida en Lyotard, en pleit hij voor een terugkeer van de waarheid, het subject en de filosofie. De filosofie van Alain Badiou staat in het teken van 'het Evenement', de revolutionaire gebeurtenis die de status quo omverwerpt. De filosofie van Alain Badiou is veelbesproken. In zijn tegendraadse denken staan begrippen centraal die lange tijd taboe waren, zoals 'waarheid', 'universalisme' en 'communisme'. Badiou pleit voor een heropleving van de Badiou pleit voor een heropleving van de filosofie als passie voor de waarheid en, hiermee nauw verbonden, voor een politiek van de universele gelijkheid. De taak van de filosoof is dan ook niet licht: volgens Badiou dient de filosofie op de uitkijk te staan naar het evenement - de r...

INFORMATIE

AUTEUR
Joost de Bloois
DIMENSIE
10,40 MB
BESTANDSNAAM
Profielen - Badiou.pdf

OMSCHRIJVING

De filosofie van Alain Badiou staat in het teken van 'het Evenement', de revolutionaire gebeurtenis die de status quo omverwerpt. De filosofie van Alain Badiou is veelbesproken. In zijn tegendraadse denken staan begrippen centraal die lange tijd taboe waren, zoals 'waarheid', 'universalisme' en 'communisme'. Badiou pleit voor een heropleving van de filosofie als passie voor de waarheid en, hiermee nauw verbonden, voor een politiek van de universele gelijkheid. De taak van de filosoof is dan ook niet licht: volgens Badiou dient de filosofie op de uitkijk te staan naar het evenement - de radicale breuk met de bestaande wereld, die ons denken en handelen op zijn kop zet. Joos de Bloois biedt een heldere inleiding in de filosofie van Badiou aan de hand van de vier belangrijkste thema's erin: politiek, wetenschap, liefde en kunst. In het bijzonder wordt Badiou gepresenteerd als radicaal politiek denker, die een nieuw communisme voorstaat, als een vorm van ware democratie en niet in de laatste plaats als een 'communisme van het denken'.

Wil je het boek lezen?Profielen - Badiou in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Joost de Bloois. Lezen Profielen - Badiou Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN