'Ze gaat je onder de handen dood'

'Ze gaat je onder de handen dood' - Marjolein Meijering | Northernlights300.org

...en de dokter zegt: 'als je nu niets doet, dan gaat ze je onder de handen dood ' ... Amazon.fr - 'Ze gaat je onder de handen dood': Te voet van ... ... . Dit overkwam Willy in februari 1945. Ze neemt een drastisch besluit na deze woorden van de arts. Ze beschrijft hierin de barre tocht die haar oma in de hongerwinter met haar twee kinderen maakte: van Rotterdam naar Coevorden. 'Ze gaat je onder de handen dood'. Dat krijgt Willy Berends-Vroegop te horen van de huisarts over haar baby, een meisje van net twee maanden oud. Het is dan februari 1945, middenin de hongerwinter. 'Als je nu niets doet, da ... bol.com | 'Ze gaat je onder de handen dood', Marjolein ... ... . Het is dan februari 1945, middenin de hongerwinter. 'Als je nu niets doet, dan gaat ze je onder de handen dood' Dat zegt de huisarts tegen Willy Berends-Vroegop over haar baby, een meisje van net twee maanden oud. Het is dan februari 1945, middenin de hongerwinter. Willy woont op dat moment met haar man en twee kinderen in Rotterdam, waar nagenoeg niets meer te eten is. 'Als je nu niets doet, dan gaat ze je onder de handen dood' Dat zegt de huisarts tegen Willy Berends-Vroegop over haar baby, een meisje van net twee maanden oud. Het is dan februari 1945, middenin de hongerwinter. Willy woont op dat moment met haar man en twee kinderen in Rotterdam, waar nagenoeg niets meer te eten is. 'Ze gaat je onder de handen dood' is de titel van een nieuw boek van Marjolein Meijering en is gebaseerd op een egodocument van Willy Berends-Vroegop. Deze Willy is de oma van Marjolein. In de hongerwinter van 1945 liep...

INFORMATIE

AUTEUR
Marjolein Meijering
DIMENSIE
9,70 MB
BESTANDSNAAM
'Ze gaat je onder de handen dood'.pdf

OMSCHRIJVING

'Als je nu niets doet, dan gaat ze je onder de handen dood'Dat zegt de huisarts tegen Willy Berends-Vroegop over haar baby, een meisje van net twee maanden oud. Het is dan februari 1945, middenin de hongerwinter. Willy woont op dat moment met haar man en twee kinderen in Rotterdam, waar nagenoeg niets meer te eten is.Ze neemt daarom een dapper besluit: ze gaat lopend met haar twee kinderen van Rotterdam naar Coevorden, waar haar schoonfamilie woont. Daar is nog voldoende eten en nog veel belangrijker: daar is nog melk voor haar baby.Ze komt langs Rode Kruis-posten en krijgt hulp van boeren en dappere familieleden. Maar ze ontmoet ook wantrouwen en weigering. En ze weet dat ze in ieder geval één obstakel zal tegenkomen: hoe komt ze over de IJssel, nu de brug bij Hattem gesloten is?Marjolein Meijering (Coevorden, 1986), de kleindochter van Willy, schreef deze roman aan de hand van het verslag van de tocht dat haar oma ooit zelf opstelde. En met het schrijven van dit boek beleefde ze de elf dagen durende tocht van haar oma opnieuw.

Wil je het boek lezen?'Ze gaat je onder de handen dood' in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marjolein Meijering. Lezen 'Ze gaat je onder de handen dood' Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN