Wat kan ik leren van de Boeddha?

Wat kan ik leren van de Boeddha? - Tom Hannes | Northernlights300.org

...itel Boeddha wordt gegeven aan iemand die op eigen kracht, zonder leraar, de Dhamma (de waarheid, de natuurlijke ordening der dingen) ontdekt heeft en verlichting heeft bereikt ... Uitspraken van de Boeddha: sociaal activisme - Bodhi ... . Iemand die ontwaakt is ziet de werking van onze geest die ons gevangen houdt in lijden, en de weg naar de verandering van deze geest ... Boeddha. Ik wil de trommel van onsterfelijkheid slaan in de duisternis van deze wereld. Boeddha. We zijn wat we denken. Al wat wij zijn komt op uit onze gedachten. Met onze gedachten maken we de wereld. Boeddha. Wie de leer niet vernomen heeft, kan zich niet van ... bol.com | Wat kan ik leren van de Boeddha?, Tom Hannes ... ... . Boeddha. We zijn wat we denken. Al wat wij zijn komt op uit onze gedachten. Met onze gedachten maken we de wereld. Boeddha. Wie de leer niet vernomen heeft, kan zich niet van zijn lichaam afwenden, vrij worden van begeerte en zich ervan losmaken. Boeddha De leer van Boeddha: Boeddhisme voor kinderen uitgelegd. Wat kun je eigenlijk leren in het Boeddhisme? Wat heeft Boeddha gevonden toen hij verlicht was, en hoe kun je dat ook proberen te worden? Dit proces van mythologisering werd groter met de tijd, maar was reeds aan het werk tijdens zijn leven zelf. De overlevering van Boeddha is dan ook een mengsel van historische, legendarische en dogmatische bestanddelen, ontstaan in de eeuwen na de dood van de meester. Gautama Boeddha werd geboren als Siddhartha Gautama....

INFORMATIE

AUTEUR
Tom Hannes
DIMENSIE
9,99 MB
BESTANDSNAAM
Wat kan ik leren van de Boeddha?.pdf

OMSCHRIJVING

Wie was de Boeddha en wat kunnen we van hem leren? Ruim zesentwintig eeuwen na zijn dood en een halve wereld van hem verwijderd, blijft de aantrekkingskracht van de bevrijdingsweg van de Boeddha heel groot. Hoe uniek de combinatie van leegte en liefde is, wordt aan de hand van vijftig citaten meeslepend en vakkundig verteld door Tom Hannes. Dankzij hem komen we te weten waarom de Boeddha ook ons kan helpen om een vrij, waardig en gelukkig leven te leiden – iets waaraan de wereld vandaag grote behoefte heeft.Tom Hannes (1970) was lange tijd zenboeddhistisch monnik. Nu woont hij met zijn gezin in Antwerpen, waar hij werkt als therapeut, theatermaker en auteur. Hij schreef onder meer Zen of het konijn in ons brein, Een kleine meditatiegids en Leven in het nu. Een filosofische zoektocht.

Wil je het boek lezen?Wat kan ik leren van de Boeddha? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tom Hannes. Lezen Wat kan ik leren van de Boeddha? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN