Simon Tahamata

Simon Tahamata - Tonny van der Mee | Northernlights300.org

... Zwarte Piet en heb er… Simon Tahamata - en de andere Molukse voetbalhelden Tonny van der Mee, volgde het spoor van Molukse voetbalsterren als Simon Tahamata en Giovanni van Bronckhorst Dit meeslepende boek gaat over de Molukse gijzelingsacties in de jaren zeventig en over grote Molukse voetballers die Oranje haalden en zo de Molukkers, hier én daar, in vuur en vlam hebben gezet ... Innemende Simon Tahamata: 'Ik had één van de treinkapers ... ... . Simon Tahamata was voor een hele generatie de eerste donkere speler in Nederland die het hart stal van de voetballiefhebber. In de schaduw van Ajax' wereldroem in 1972 werd Simon als 15-jarig 'boertje' weggeplukt bij amateurclub FC Theole uit Tiel. Simon Tahamata (62) is niet alleen oud-voetballer, maar ook het boegbeeld van de Molukse gemeenschap, die nog altijd vecht voor erkening. Zijn onlangs verschenen boek vertelt het verhaal van een kleine voetballer met een groot ideaal. Het zwartepietenseizoen ... Simon Tahamata - Simon Tahamata Soccer Academy ... . In de schaduw van Ajax' wereldroem in 1972 werd Simon als 15-jarig 'boertje' weggeplukt bij amateurclub FC Theole uit Tiel. Simon Tahamata (62) is niet alleen oud-voetballer, maar ook het boegbeeld van de Molukse gemeenschap, die nog altijd vecht voor erkening. Zijn onlangs verschenen boek vertelt het verhaal van een kleine voetballer met een groot ideaal. Het zwartepietenseizoen is losgebarsten. Voor- en tegenstanders laten zich horen. Oud-voetballer Simon Tahamata is er ook duidelijk over: ,,Ik speel bij Ajax altijd Zwarte Piet. Daar heb ik geen ... Simon Tahamata - Tonny van der Mee - Paperback. Voordelen van bookspot dé online boekwinkel boeken op werkdagen voor 23.00 Uur besteld, morgen in huis wordt vip en bespaar tot 20 Waar Simon Tahamata in de jaren zeventig doorbreekt als profvoetballer bij Ajax, pakken ontevreden generatiegenoten de wapens op. Na in 1970 al de Indonesische ambassade in Wassenaar te hebben bezet (een dode), kaapt een groep jonge Molukkers uit het noorden des lands tot twee keer toe een trein. In 1975 vallen bij Wijster drie doden. 'Simon Tahamata terug bij Ajax' Voorpagi­na RMS. Voorpagi­na 'Kampioenschap Feyenoord zou sprookje zijn van kinderen en hun liefde voor de bal' Voorpagi­na Boëtius draait zich om en is vertrokken. Voorpagi­na Zoon, vader en De Toekomst. Voorpagi­na De discipelen van Cruijff. Overzicht van speler Simon Tahamata - gesorteerd op tegenstander (oplopend). in het Nederlands elftal. Aantal interlands, basisplaatsen, doelpunten etc. Simon Tahamata maakte begin jaren 80 het mooie weer bij de Rouches, en werd er al snel een legende. Het Molukse dribbelwonder schreef enkele zeer mooie pagina's in het geschiedenisboek van Standard. Simon Tahamata oud-speler uit Nederland Linksbuiten het laatst bij Germinal Ekeren * 26 mei 1956 in Vught, Nederland Het begrip van Simon Tahamata, oud-profvoetballer en zoon van een Molukse KNIL-soldaat, op de dag dat 65 jaar Molukkers in Nederland wordt herdacht....

INFORMATIE

AUTEUR
Tonny van der Mee
DIMENSIE
7,6 MB
BESTANDSNAAM
Simon Tahamata.pdf

OMSCHRIJVING

Eerst had je Simon en, jaren later, Gio. De liefhebber genoot de afgelopen decennia van de Molukse invloeden in het Nederlandse voetbal, in het bijzonder van de internationals Simon Tahamata en Giovanni van Bronckhorst. De ene Molukker werd befaamd om zijn onnavolgbare dribbels, de andere, vooral, om dat weergaloze afstandsschot, tegen Uruguay, in de halve finale van het WK 2010.Tonny van der Mee, zelf van Molukse afkomst, volgde het spoor van de voetbalsterren van dit Aziatische eilandenvolk, van wie de voorouders om politieke redenen na de Tweede Wereldoorlog naar Nederland werden getransporteerd. Dit meeslepende boek gaat over de Molukse gijzelingsacties in de jaren zeventig, over de hedendaagse onrust op de Molukken en over grote Molukse voetballers die iets toevoegden aan ons voetbal, Oranje haalden en zo de Molukkers, hier én daar, in vuur en vlam hebben gezet.Tonny van der Mee (38) is historicus, was onderzoeker voor het Museum Maluku en is verslaggever van het Algemeen Dagblad.

Wil je het boek lezen?Simon Tahamata in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tonny van der Mee. Lezen Simon Tahamata Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN