Terug naar Bandung

Terug naar Bandung - Femmy Fijten | Northernlights300.org

...ige jongen die naar Indonesië ging en tegen beter weten in een Indisch meisje koos ... Bandung - Cimahi - Reisverslag uit Cimahi, Indonesië van ... ... . De hoofdpersoon, Leo, vocht er als soldaat en bij de MP. Later werd hij opz Er zijn verschillende mogelijkheden voor het reizen naar Bandung vanaf Jakarta, en vanaf de luchthaven van Jakarta. Reismogelijkheden zijn er onder andere per trein, per bus of minibus over de tolweg, of via de toeristische route door de bergen. Review F. SPRINGER, 'BANDOENG-BANDUNG'Alles komt terug. F. Springer, 'Bandoeng-Ba ... Terug naar Bandung - Femmy Fijten - (ISBN: 9789491409127 ... ... . Review F. SPRINGER, 'BANDOENG-BANDUNG'Alles komt terug. F. Springer, 'Bandoeng-Bandung', uitg. Querido, 146 blz. - F 27,50; gebonden f 42,50. T. VAN DEEL 8 april 1993 ... Terug naar Bandung is een liefdesverhaal, een geschiedenisroman, een reisgids en een road-story in één. Het heeft haar drie jaar onderzoek gekost. Ellenlange gesprekken met de hoofdpersoon en de naaste familie. Indonesie Reizen met Yogyakarta.nl. Ons team Indonesie reisexperts delen graag met passie hun schat aan kennis en ervaring met u.. U vindt er de afstand van Lembang naar Bandung, de real-time reistijd die rekening houdt met de verkeersdrukte, en de kosten voor het traject (tol en brandstofkosten). Om uw verblijf in Bandung goed te organiseren, kunt u de MICHELIN selectie van toeristische bezienswaardigheden en restaurants raadplegen (voor zover van toepassing voor uw bestemming), en kunt u zonder extra kosten uw ... Terug naar Bandung gaat over de oorlog, over bloedige strijd, over verlies en over vriendschap, maar het is bovenal een liefdesverhaal, gebaseerd op de ware geschiedenis van een zeventienjarige jongen die naar Indonesië ging en tegen beter weten in een Indisch meisje koos. De hoofdpersoon, Leo, vocht er als soldaat en bij de MP. Later werd hij opzichter van een theeplantage. Zestig jaar na ... Terug naar Bandung, een veteraan verliefd, Femmy Fijten Woensdag 28 november 2012 Update agenda: 7maart 2014 geeft Femmy Fijten een lezing in bibliotheek De Boekenberg in Spijkenisse. Aanvang 19.30 toegang gratis. Terug naar Bandung bij literatuur-kopen.nl. Voor al je literatuur en romans. We gaan terug naar Bandung naar een Angklung voorstelling. De Angklung is een houten bamboe instrument wat bestaat uit allemaal verschillende instrumenten die samen en toonladder vormen. Je moet trillen en dan krijg je 1 noot te horen. Eerst hebben we een korte voorstelling met muziek en poppenspel. Artikel identificatie nummers. EAN: 9789491409127; Product beschrijving. Paperback / Terug naar Bandung gaat over de oorlog, over bloedige strijd, over verlies en over vriendschap, maar het is bovenal een liefdesverhaal, gebaseerd op de ware geschiedenis van een zeventienjarige jongen die naar Indonesië ging e...

INFORMATIE

AUTEUR
Femmy Fijten
DIMENSIE
3,4 MB
BESTANDSNAAM
Terug naar Bandung.pdf

OMSCHRIJVING

Terug naar Bandung gaat over de oorlog, over bloedige strijd, over verlies en over vriendschap, maar het is bovenal een liefdesverhaal, gebaseerd op de ware geschiedenis van een zeventienjarige jongen die naar Indonesië ging en tegen beter weten in een Indisch meisje koos. De hoofdpersoon, Leo, vocht er als soldaat en bij de MP. Later werd hij opzichter van een theeplantage. Zestig jaar na dato gaat hij met zijn kleindochter, Jill, terug naar zijn verleden in de Oost. Naar de plaatsen waar hij gestreden heeft, waar hij heeft liefgehad en waarvandaan hij moest vluchten: hij vertelt haar alles. Terug naar Bandung is geen somber boek geworden, integendeel. Het is een meeslepende 'roadmovie' met in de hoofdrollen een oude man en een jonge vrouw, onder leiding van een weerbarstige gids en een pientere chauffeur. En uiteindelijk is het de liefde die overwint...Femmy (Lagerwaard) Fijten werd geboren in Schiedam, groeide op in Den Haag en studeerde biologie in Leiden. Ze was als docente biologie werkzaam op verschillende scholengemeenschappen in Den Haag. Tegenwoordig is ze zelfstandig ondernemer en woont met haar man in Arnhem. Ze schrijft lesmateriaal, onder meer Biologie Overal en Biologie voor Jou en is projectleider van educatieve projecten. Sinds 2006 heeft ze zich ook op fictie gericht en heeft twee romans uitgebracht. In 2007 Zwijgen als het graf en in 2008 De Strijd tegen het Koekoeksjong. Terug naar Bandung is haar derde roman.''Nooit eerder las ik een boek waarin je zo dicht met je neus op de verschrikkingen van de politionele acties wordt gedrukt. Niettemin ben je, anders dan bij andere boeken over die beschamende periode in onze vaderlandse geschiedenis, niet geneigd af te haken omdat de verschrikkingen je teveel worden. Juist Femmy's ontwapenende argeloosheid zorgt ervoor dat alles in Terug naar Bandung in evenwicht blijft.''(Maarten 't Hart)

Wil je het boek lezen?Terug naar Bandung in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Femmy Fijten. Lezen Terug naar Bandung Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN