Zware pijnstillers

Zware pijnstillers - Rob Schouten | Northernlights300.org

...lers kun je onderverdelen in drie soorten, aan de hand van de specifieke werkzame stof: Afkickklinieken behandelen steeds meer personen die verslaafd zijn aan zware pijnstillers ... Klinieken zien aantal verslaafden aan pijnstillers ... ... . In zes jaar is het aantal verslaafden van vijf klinieken verdrievoudigd: van 92 naar ruim 292. Het aantal mensen dat zware pijnstillers, zogenoemde opioïden, gebruikt is in zeven jaar tijd met 55 procent toegenomen. Waren het er in 2010 zo'n 650.000, in 2017 gebruikten ruim een miljoen ... De regels voor het voorschrijven van zware pijnstillers worden aangescherpt. Minister Bruins had al eerder gezegd dat hij zich zorg ... Zware pijnstillers steeds groter probleem: aantal doden ... ... .000, in 2017 gebruikten ruim een miljoen ... De regels voor het voorschrijven van zware pijnstillers worden aangescherpt. Minister Bruins had al eerder gezegd dat hij zich zorgen maakt over het toenemende onnodig gebruik van zware medicijnen ... Het aantal mensen dat zware pijnstillers, zogenoemde opioïden, gebruikt is in zeven jaar tijd met 55 procent toegenomen. Waren het er in 2010 zo'n 650.000, in 2017 gebruikten ruim een miljoen mensen ze. Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland (ZN) op basis van wetenschappelijk onderzoek. Het aantal mensen dat zware pijnstillers gebruikt is in zeven jaar tijd met 55 procent toegenomen. Gebruikten in 2010 zo'n 650.000 opioïden, in 2017 waren dit er ruim één miljoen mensen ze. Ook de duur van het gebruik groeide; ruim 218.000 Nederlanders namen langer dan drie maanden pijnstillers Overdosissen zware pijnstiller oxycodon flink gestegen Het aantal overdosissen en vergiftigingen door de zware pijnstiller oxycodon is het afgelopen jaar met 50 procent gestegen....

INFORMATIE

AUTEUR
Rob Schouten
DIMENSIE
11,73 MB
BESTANDSNAAM
Zware pijnstillers.pdf

OMSCHRIJVING

Bijsluiter: informatie voor de gebruikerNatuurlijk zou je het wel willen,Florence Nightingale,Zuster Immaculata, troostend tijdens de bloedingen, aftandse billen vegend:‘Verwijder kleding van de borst. Trek beide elektroden van het plastic en bevestig ze op de ontblote borst’,wanneer het winter is geworden en jij een rafelig geval. Wat u moet weten als u deze gedichten leest‘Gewoon een paar maal per dag / met water mengen en innemen,’ schreef Rob Schouten in het gedicht ‘Troost’ uit zijn vorige bundel Spijsamen. Het geldt voor veel van zijn poëzie. Je moet het slikken om er iets aan te hebben. Dat geldt wel in het bijzonder voor Zware pijnstillers. Deze gedichten klinken allicht niet altijd even aangenaam maar wie er niet allergisch voor is kan er zeker baat bij hebben. Wat doet het?Zware pijnstillers raakt ongebruikelijke zaken aan, zoals de halfwaardetijd van een scheiding, de kalmerende werking van Hitler, de ongewenste drukte rond het Laatste Oordeel, kabouters met korsakov. Dat is niet toevallig. Het is poëzie die op het zenuwstelsel wil werken. ‘Het is per slot van rekening geen sanatorium, er mag ook best het nodige gesodemieter in,’ schreef Schouten ooit in een gedicht dat niet toevallig ‘Huisstijl’ heet.BijwerkingHet is niet verboden om bij de inname van Zware pijnstillers alcohol te drinken, lezing ervan zal de rijvaardigheid niet beïnvloeden maar het verdient wel aanbeveling rekening te houden met het tekort van de wereld, de condition humaine.WerkingMaar wie weet loont het tot slot,schor een oud liefje fluisteren, vriendelijk water aan de lippen, artsen die niets meer voor je kunnen doen.

Wil je het boek lezen?Zware pijnstillers in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rob Schouten. Lezen Zware pijnstillers Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN