Het sprongbeen

Het sprongbeen - Albertine Sarrazin | Northernlights300.org

...ronggewricht genoemd. Ter hoogte van de enkel (bovenste spronggewricht) kan de voet 20° omhoog worden getrokken (dorsaalextensie) en 30° in spitsstand worden gebracht (plantairflexie) ... De enkel: anatomie - Fysioprins ... . Enkelklachten zijn klachten die men ervaart in en/of rondom het gewricht. Dit gewricht bestaat uit drie botstukken: het scheenbeen (tibia), het kuitbeen (fibula) en het sprongbeen (talus). Ook zijn er bij het enkelgewricht banden, spieren en kapsel betrokken Er zijn verschillende soorten, oorzaken, symptomen en behandelingen bij deze aandoening. De enkel is het gewricht tussen het onderbeen en de achtervoet en wordt ook wel het bovenste spronggewricht genoemd. Het gewricht tussen de twee achtervoetbeenderen, het sprongbeen en ... bol.com | Het sprongbeen, Albertine Sarrazin ... ... . De enkel is het gewricht tussen het onderbeen en de achtervoet en wordt ook wel het bovenste spronggewricht genoemd. Het gewricht tussen de twee achtervoetbeenderen, het sprongbeen en het hielbeen worden het onderste spronggewricht genoemd. Ter hoogte van de enkel kunnen we onze voet 20 graden omhoog trekken en 30 graden in spitsstand. Ter hoogte […] Artrose van het onderste spronggewricht kan ontstaan door een ongeluk met de voet waarbij u bijvoorbeeld het hielbeen of het sprongbeen breekt. Tegelijk met het hielbeen of sprongbeen kan ook het kraakbeen op dit bot beschadigen. Maar het kan ook zijn dat het kraakbeen pas later beschadigt, als gevolg van de breuk. Het sprongbeen (L'astragale, 1965) begint met een klap en gaat verder met pijn. Anne is ontsnapt: 'De hemel was zeker tien meter naar boven geschoven. Ik bleef zitten, ik had geen haast.' Maar als ze probeert weg te lopen, blijkt ze wat gebroken te hebben: haar sprongbeen, het botje dat hiel met enkel verbindt. Die vrijheidsbeperkende blessure zal haar ruim een jaar lang dwarszitten, het ... Het gewricht tussen de twee achtervoetsbeenderen, het sprongbeen (talus) en het hielbeen (calcaneus) wordt het onderste spronggewricht genoemd. Eelt. Eelt (callus) is een stuk ruwe, verdikte huid op handen, voeten of ander plaatsen waar door druk of irritatie de huidcellen versneld gaan groeien....

INFORMATIE

AUTEUR
Albertine Sarrazin
DIMENSIE
6,6 MB
BESTANDSNAAM
Het sprongbeen.pdf

OMSCHRIJVING

‘De hemel was zeker tien meternaar boven geschoven.’ Zo begintdit cultboek dat de vlucht beschrijftvan de negentienjarige Anne uit degevangenis, waar ze is beland vanwegeeen gewapende roofoverval. Zeontsnapt door van een tien meter hogemuur te springen en breekt daarbijhaar ‘sprongbeen’, een botje in devoet, waardoor ze nauwelijks meer kanlopen. Annes weg kruist vervolgens dievan Julien, die de liefde van haar levenwordt. Net als zij spreekt hij de taalvan de gevangenis en hij helpt haar uithanden te blijven van de politie. Het sprongbeen is een ontroerendeen energieke autobiografische romanover het bewogen leven van een stoermeisje met een achtergrond vantuchtschool en jeugdgevangenis.Met dit boek, dat in 1965 voor heteerst verscheen, liet Albertine Sarrazinhet publiek kennismaken met haargeheel eigen stijl, waarin ze de ruwekracht van de straattaal vermengdemet haar poëtische vindingrijkheiden bijtende humor.

Wil je het boek lezen?Het sprongbeen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Albertine Sarrazin. Lezen Het sprongbeen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN