Van sjibbolet naar sjalom

Van sjibbolet naar sjalom - Jan Mudde | Northernlights300.org

... Gedrukt boek . Bespreking door de Nederlands gereformeerde predikant en oudtstamenticus van bijbelpassages in verband met homoseksualiteit met een pleidooi voor aanvaarding van homoseksuele relaties in orthodox-protestantse kring ... Van sjibbolet naar sjalom, Jan Mudde | 9789058818775 ... ... . Browsing: van sjibbolet naar sjalom. Opinie. 31 oktober 2015 0. Wat is Bijbels? Mijn studie Van sjibbolet naar sjalom, over de vraag of er in de gemeente van Christus ruimte mag zijn voor homoseksuele relaties in liefde en trouw, is de uitkomst van een lang proces. Naar aanleiding van: Jan Mudde, Van sjibbolet naar sjalom. Ruimte voor homoseksuelen in de gemeente van Christus . Buijten en Schipperheijn: Amsterdam 2015, 368 blz., € 19,90, ISBN 978 90 5881 877 5. Bestel Van sjibbolet naar ... Man, vrouw, ambt - en de vrede van Jezus (2, slot) - léven ... ... . Naar aanleiding van: Jan Mudde, Van sjibbolet naar sjalom. Ruimte voor homoseksuelen in de gemeente van Christus . Buijten en Schipperheijn: Amsterdam 2015, 368 blz., € 19,90, ISBN 978 90 5881 877 5. Bestel Van sjibbolet naar sjalom Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies Van sjibbolet naar sjalom Jan Mudde • Boek • paperback. Samenvatting . Binnen orthodoxe kerken was het standpunt over homoseksualiteit jarenlang duidelijk. Wanneer iemand een andere seksuele geaardheid had, moest hij of hiervan genezen of in onthouding leven. Binnen orthodoxe kerken was het standpunt over homoseksualiteit jarenlang duidelijk. Wanneer iemand een andere seksuele geaardheid had, moest hij of hiervan genezen of in onthouding leven.

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Mudde
DIMENSIE
12,53 MB
BESTANDSNAAM
Van sjibbolet naar sjalom.pdf

OMSCHRIJVING

Binnen orthodoxe kerken was het standpunt over homoseksualiteit jarenlang duidelijk. Wanneer iemand een andere seksuele geaardheid had, moest hij of hiervan genezen of in onthouding leven.In onze tijd is homoseksualiteit een onderwerp dat christenen diepgaand verdeelt. Het standpunt daarover is een sjibbolet geworden voor het wel of niet recht in de leer zijn.Jan Mudde geeft een uitvoerige exegese van de Bijbelteksten die een homoseksuele praxis verbieden. Daarbij betrekt hij de homoseksuele praxis binnen de culturen waarin de Bijbel tot stand kwam. Ook gaat hij diepgaand in op de vragen die in onze cultuur aan de orde zijn bij de toepassing van Bijbelteksten in het algemeen, en in het bijzonder die met betrekking tot de homoseksuele praxis.Zijn conclusie is dat er een solide Bijbels-theologische onderbouwing valt te geven voor ruimte voor homoseksuele relaties.In deze studie zoekt de auteur voortdurende het gesprek met degenen die op grond van de Bijbel een andere mening hebben.Zijn hoop is dat kerken en christenen hun verdeeldheid over homoseksualiteit te boven komen en dat er vrede, sjalom voor homoseksuelen mag zijn, ook in de gemeente van Christus.Deze studie is uitgevoerd ter ondersteuning van het werk van de Commissie Ambt en homoseksualiteit van de Nederlands Gereformeerde Kerken. Het geeft de visie van de auteur weer en is als bijlage aan het rapport van deze commissie toegevoegd.Deze boekeditie bevat een register van aangehaalde auteurs en een register van namen en onderwerpen.Jan Mudde is oud-testamenticus en predikant van de Nederlands Gereformeerde Kerk in Haarlem.

Wil je het boek lezen?Van sjibbolet naar sjalom in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Mudde. Lezen Van sjibbolet naar sjalom Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN