Julius

Julius - Desiderius Erasmus | Northernlights300.org

...ulius. Yulius helpt kinderen, jongeren en volwassenen met ­psychische problemen ... Julius _7 ... . We zijn gespecialiseerd in­ geestelijke gezondheidszorg en bieden speciaal ­onderwijs. Julius van der Werf heeft twee ruime showrooms in het noorden van Nederland: in Sneek en Groningen. Wij laten hier concept presentaties zien aan onze zakelijke klanten. De laatste trends op tegelgebied en een uitgebreid assortiment worden hier getoond. Wij werken op afspraak. Julius Med-e-zine. Schrijf u in voor deze nieuwsbrief. ... Alle voertuigen van Autobedrijf Julius in OOSTERBLOKKER ... ... . Wij werken op afspraak. Julius Med-e-zine. Schrijf u in voor deze nieuwsbrief. Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra. Laatste informatie over het corona virus: Gelukkig lijkt de situatie rondom het corona virus steeds beter in bedwang. Toch is het nog steeds nodig maatregelen te nemen om besmetting te voorkomen. Julius is een jongensnaam.De naam is afgeleid van de Gens Julia, een Romeins nomen gentile, min of meer een familienaam.De naam had veel invloed op zijn politieke...

INFORMATIE

AUTEUR
Desiderius Erasmus
DIMENSIE
7,30 MB
BESTANDSNAAM
Julius.pdf

OMSCHRIJVING

Paus Julius II, alias Giuliano della Rovere, stierf op 21 februari 1513. Kort daarna circuleerde in diverse kringen, onder meer te Bazel en in Engeland, een manuscript van een 1200-tal regels.De auteur hulde zich in een waas van mysterie, maar insiders herkenden de vlijmscherpe pen van Erasmus. Zelf is hij nooit openlijk voor het vaderschap van zijn geesteskind uitgekomen, maar het lijdt nauwelijks twijfel dat het werkje aan Erasmus moet worden toegeschreven. Hij rekent er af met iemand die de belichaming was van alles wat een paus in zijn ogen niet hoorde te zijn. Julius was politiek én militair uiterst actief, had managerskwaliteiten en huldigde het principe dat het doel de middelen heiligt. Hij zag het als zijn opdracht om de Kerk als een volwaardige wereldlijke macht te profileren. Toch geeft Erasmus Julius in dit werkje volop gelegenheid zijn denkbeelden en werkwijzen uiteen te zetten. De politieke analyses die hij hem in de mond legt zijn scherpzinnig en getuigen van een goed inzicht in de eerste decennia van de 16e eeuw.

Wil je het boek lezen?Julius in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Desiderius Erasmus. Lezen Julius Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN