De Facto

De Facto - Arjan de Nooy | Northernlights300.org

...telde van de facto is de jure of "formeel", dat op een officiële regeling zoals een wet of een overeenkomst betrekking heeft ... De Facto - Magazijnen te koop te huur in Gent en Oost ... ... . De facto en de jure worden vooral tegelijk gebruikt, wanneer de twee in de praktijk niet overeenkomen, dus als een formele regeling anders is of ontbreekt. De facto definition is - in reality : actually. How to use de facto in a sentence. A de facto standard is a standard (formal or informal) that has achieved a dominant position by tradition, enforcement, or market dominance. It has not necessarily received formal approval by way of a standardisation process, and may not have an official standards ... DE FACTO | meaning in the Cambridge English Dictionary ... . It has not necessarily received formal approval by way of a standardisation process, and may not have an official standards document. Technical standards are usually voluntary, such as ISO 9000 requirements, but may be obligatory, enforced by government ... de facto definition: 1. existing in fact, although perhaps not intended, legal, or accepted: 2. a person someone lives…. Learn more. De facto definition, in fact; in reality: Although his title was prime minister, he was de facto president of the country. Although the school was said to be open to all qualified students, it still practiced ...

INFORMATIE

AUTEUR
Arjan de Nooy
DIMENSIE
11,31 MB
BESTANDSNAAM
De Facto.pdf

OMSCHRIJVING

Wie was de uitvinder van de fotografie? Louis Daguerre, Henry Talbot of toch Nicéphore Niépce? De Nederlandse scheikundige en fotoverzamelaar Arjan de Nooy werpt in dit boek en geheel nieuw licht op de geschiedenis van de fotografie. Na intensieve studie van een bijzondere collectie zeer vroege zoutdrukken trekt hij de conclusie dat de Leidse natuurwetenschapper Adriaan Paauw moet worden beschouwd als de onbetwiste grondlegger van de fotografie.Het is slechts een van de verrassingen in deze persoonlijk getinte geschiedenis van de Nederlandse fotografie, die grotendeels is gebaseerd op de eigen fotocollectie van De Nooy. Voor dit boek maakte hij een selectie uit het werk van ruim tweehonderd fotografen, dat hij in de loop van een kwart eeuw verzamelde. Het resultaat is een verrassende kijk op de fotografie in Nederland aan de hand van werk van zes fotografen, variërend van de eigenlijke uitvinder van de fotografie tot aan de enige gedachtefotograaf die Nederland rijk is.Het werk wordt ingeleid door fotohistoricus Flip Bool, die de fotografen in een historisch kader plaatst. Fotografiekenners verzorgden speciaal voor deze uitgave een biografie van de fotografen wiens werk hier wordt vertoond. Ruim twee eeuwen Nederlandse fotografie komen in dit boek tot leven in een amalgaam van wetenschappelijk onderzoek, persoonlijke herinneringen en observaties.De Facto werd gekozen tot fotoboek van het jaar 2009 door Eddie Marsman in NRC Handelsblad.De Facto werd genomineerd voor het Steenbergen Stipendium 2009.

Wil je het boek lezen?De Facto in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Arjan de Nooy. Lezen De Facto Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN