Spiegel van de Grote Oorlog - WOI, toen en nu 6 - Door Vlaamse velden

Spiegel van de Grote Oorlog - WOI, toen en nu 6 - Door Vlaamse velden - Annemie Reyntjens | Northernlights300.org

...001 gram. Aantal Pagina's: 256. Jaar: 2015 ... Verrassende sporen van de grote oorlog - Luc Corremans ... ... . De Belgische Kust 14-18-erfgoed van Knokke tot De Panne. Luc de Vos. Beoordeel dit boek als eerste! Recensies. Sinds zijn prille jeugd is journalist en auteur Luc Corremans (1955) gefascineerd door de Grote Oorlog. Op zijn naam staan o.a. 'Stille Steden van Flanders Fields', een complete gids van alle WO I-begraafplaatsen in West-Vlaanderen en 'Sporen van de Grote Oorlog'. Luc is ook de drijvende kracht achter de ... bol.com | Spiegel van de Grote Oorlog - WOI, toen en nu 6 ... ... . Luc is ook de drijvende kracht achter de unieke boekenreeks 'Spiegel van de Grote ... De reeks draait rond de vijftienjarige Marie (Lize Feryn). Zij en haar familie voelen de grote impact van de oorlog pas echt wanneer de Duitsers hun huis bezetten. Het gezin wordt uit elkaar gerukt, en vier jaar gruwel dwingen Marie, haar oudere broers en hun ouders om in het diepst van hun ziel te kijken. Spiegel van de Grote Oorlog. WO1, toen en nu. Sorteren op ... 24,99 € Bestellen. Artikelgegevens. Artikels in voorraad : 1. De Yzertoren (2) … en de nieuwe Vlaamse benadering van de oorlog. ... Door Vlaamse velden (6) Boeiende oorlogsplaatsen, van Aarschot tot Zuienkerke. Door Vlaamse velden: boeiende oorlogsplaatsen, van Aarschot tot Zillebeke (Spiegel van de Grote Oorlog, Band 6) | Annemie Reyntjens | ISBN: 9789059086043 | Kostenloser Versand für alle Bücher mit Versand und Verkauf duch Amazon. Verrassende sporen van de Grote Oorlog: 33 minder bekende WOI-hotspots in West-Vlaanderen: Amazon.it: Luc Corremans, Annemie Reyntjens: Libri in altre lingue Voorheen werd 'Sporen van de Grote Oorlog' uitgebracht, tot vandaag een bestseller. Daarin werden alle bekende WO I-hotspots belicht, van Tyne Cot tot de Menenpoort. Maar op het vlak van WO I-erfgoed hebben de Vlaamse velden nog zoveel meer te bieden!...

INFORMATIE

AUTEUR
Annemie Reyntjens
DIMENSIE
9,33 MB
BESTANDSNAAM
Spiegel van de Grote Oorlog - WOI, toen en nu 6 - Door Vlaamse velden.pdf

OMSCHRIJVING

De Eerste Wereldoorlog liet in Vlaanderen een indrukwekkend patrimonium achter. Deze editie volgt het chronologisch verloop van de Grote Oorlog van het begin tot het eind en fungeert als een complete gids van het WO I-erfgoed op Vlaams grondgebied, van het gedenkteken voor de 'Zwarte Duivels' in Halen tot het graf van de laatste gesneuvelde in de Westhoek. Het boek is doorspekt met ontroerende verhalen en verbluffende fotografie van toen en nu.We houden halt in Tienen, waar de helft van het 22ste Linieregiment werd weggeslagen, en mijmeren zacht bij de oorlogsdoden in de crypte van de Sint-Pieterskerk in Grimde. Opmerkelijk is het, hoeveel eclatante sporen '14-'18 in Antwerpen, Gent en Brugge heeft achtergelaten. We vertellen alles over de schande van Leuven en de 'Bloednacht' in Aarschot. Ontroering heerst in Mechelen en Veltem-Beisem. Uiteindelijk arriveren we, vermoeid van de zwaarbeladen tocht, op de met soldatenknoken dooraderde bodem van de Westhoek, en ook hier doen we wat we niet laten kunnen: u verrassen.

Wil je het boek lezen?Spiegel van de Grote Oorlog - WOI, toen en nu 6 - Door Vlaamse velden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Annemie Reyntjens. Lezen Spiegel van de Grote Oorlog - WOI, toen en nu 6 - Door Vlaamse velden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN