Beleggingscommissies

Beleggingscommissies - Alfred Slager | Northernlights300.org

...000 miljard euro en nemen daarmee de grote verantwoordelijkheid op zich om het geld van vandaag over een lange periode te beleggen zodat op termijn een goed pensioen wordt opgebouwd voor de deelnemers ... Meer over .... ABP-beleggingscommissie - CMHF ... . Vrijwel ieder pensioenfonds heeft een beleggingscommissie maar naar de rol, samenstelling en het mandaat van die commissies is nog weinig onderzoek gedaan. PGGM zette samen met Alfred Slager een vergelijkende studie op naar beleggingscommissies. 'Beleggingscommissies' is daarmee bestemd voor iedereen die direct of indirect betrokken is bij de beleggingsbeslissingen van pensioenfondsen. Voor pensioenbestuurders, beleggingscommissieleden, de ... Bestuur | Pensioenfonds DNB ... . 'Beleggingscommissies' is daarmee bestemd voor iedereen die direct of indirect betrokken is bij de beleggingsbeslissingen van pensioenfondsen. Voor pensioenbestuurders, beleggingscommissieleden, de beleidsvoorbereidende staf, de externe adviseurs maar ook geïnteresseerde deelnemers is 'Beleggingscommissies' een waardevolle informatiebron. 'Beleggingscommissies' door Alfred Slager - Onze prijs: €19,95 - Verwachte levertijd ongeveer 3 werkdagen 'Beleggingscommissies' is daarmee bestemd voor iedereen die direct of indirect betrokken is bij de beleggingsbeslissingen van pensioenfondsen. Voor pensioenbestuurders, beleggingscommissieleden, de beleidsvoorbereidende staf, de externe adviseurs maar ook geïnteresseerde deelnemers is 'Beleggingscommissies' een waardevolle informatiebron. Pensioenfondsbestuurders in Nederland beleggen ruim 1.000 miljard euro voo...

INFORMATIE

AUTEUR
Alfred Slager
DIMENSIE
10,53 MB
BESTANDSNAAM
Beleggingscommissies.pdf

OMSCHRIJVING

Pensioenfondsbestuurders in Nederland beleggen ruim 1.000 miljard euro voor de pensioenopbouw. Een immens bedrag en een evenzo grote verantwoordelijkheid, die pensioenbestuurders niet licht nemen. Pensioenfondsen zetten hiervoor steeds vaker beleggingscommissies op, die over de belangrijke beleggingsbeslissingen gaan, of breiden deze commissies uit. Willen we iets weten over hoe een pensioenfonds belegt, dan moeten we dus meer weten over de werking van de commissie. Wie hebben er zitting in de commissie, wat doen ze, hoe nemen ze besluiten en wat kunnen fondsen van elkaar leren?'Beleggingscommissies' geeft een nieuw, systematisch overzicht van de bestaande kennis over beleggingscommissies. Welke vormen komen bij welk type pensioenfonds voor, wat weten we over de activiteiten van beleggingscommissies, welke rollen zijn binnen een commissie zelf te onderscheiden en hoe vertaalt zich dat naar mogelijkheden en valkuilen voor een effectief besluitvormingsproces? 'Beleggingscommissies' is daarmee bestemd voor iedereen die direct of indirect betrokken is bij de beleggingsbeslissingen van pensioenfondsen. Voor pensioenbestuurders, beleggingscommissieleden, de beleidsvoorbereidende staf, de externe adviseurs maar ook geïnteresseerde deelnemers is 'Beleggingscommissies' een waardevolle informatiebron. Alfred Slager is hoogleraar Pension Fund Management aan TiasNimbas Business School en directeur Applied Research aan Tilburg University. Hij doet onderzoek en publiceert over pensioenfondsen en beleggingen.

Wil je het boek lezen?Beleggingscommissies in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Alfred Slager. Lezen Beleggingscommissies Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN