De samaritaan

De samaritaan - A.H.J. Dautzenberg | Northernlights300.org

...inacht en behandeld. Volgens het Evangelie volgens Lucas in het Nieuwe Testament vertelde Jezus, op de vraag van een wetgeleerde "wie is mijn naaste?" de gelijkenis van de Barmhartige Samaritaan ... De Samaritaan - Startpagina | Facebook ... .. De Samaritanen werden onder de heerschappij ... De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan is een parabel in het Evangelie van Lucas, een deel van het Nieuwe Testament van de Bijbel, verteld door Jezus als antwoord op de vraag: "wie is mijn naaste?"in verband met het gebod "Heb je naaste lief als jezelf" (Leviticus 19:18b).. In het verhaal weigeren eerst twee hooggeplaatste Joden (een priester en een Leviet) hun handen vuil te maken om een ... De Samaritaan. Waarom kleinschalige projekten via kerken? Hulp via ker ... Samaritanen - Wikipedia ... .. In het verhaal weigeren eerst twee hooggeplaatste Joden (een priester en een Leviet) hun handen vuil te maken om een ... De Samaritaan. Waarom kleinschalige projekten via kerken? Hulp via kerken is effektief en veelzijdig. Allereerst kan evangelisatie niet zonder hulpverlening, anders is de boodschap hol en eenzijdig. En alleen fysieke hulp geven is goed voor nu, maar heeft geen geestelijke waarde - je onthoudt mensen het allerbelangrijkste. De Samaritaan knielde naast hem neer, verzorgde zijn wonden met olie en wijn en legde er verband om. Daarna tilde hij hem op zijn ezel en ging er zelf naast lopen. Zij kwamen bij een herberg, waar hij hem verder verzorgde. De volgende morgen gaf hij de herbergier twee zilveren munten en zei: 'Zorg goed voor hem. J.M.A. Biesheuvelprijs, 2015, shortlist (voor En dan komen de foto's) Mercur 2014, beste nieuwe tijdschrift, shortlist (voor de Quiet 500) Nieuwsmaker van het jaar 2013, Brabants Dagblad (voor de Quiet 500) Beste 25 romans van de afgelopen 5 jaar, 2013, NRC Handelsblad (voor Samaritaan) Beste boek van 2013, Nacht van de NRC (voor Extra tijd) A.L. Snijdersprijs, 2012, longlist (voor ... Hervormde wijkgemeente de Samaritaan "Kerk met een Hart" De kerkdiensten worden gehouden in: - Opstandingskerk, Lisplein 31, 3037AS Rotterdam - Laurenskerk, Grotekerkplein 27, 3011 GC Rotterdam (Middagdienst in de zomer) Zie verder website voor de agenda en meer informatie: www.samaritaan.org De Samaritaan. Je denkt dat hij je komt helpen... Je vergist je.Een sadistische seriemoordenaar aast op alleenreizende vrouwen met autopech. De pers heeft hem al 'de Samaritaan' genoemd, maar zonder aanwijzingen en sporen is het politieonderzoek al snel tot stilstand gekomen.Dan komt manhunter Carter Blake in beeld, met de duistere gave om de volgende stappen va...

INFORMATIE

AUTEUR
A.H.J. Dautzenberg
DIMENSIE
10,42 MB
BESTANDSNAAM
De samaritaan.pdf

OMSCHRIJVING

In Samaritaan besluit een man om een nier af te staan aan een onbekende. Geamuseerd wandelt hij door de bureaucratie van de medische zorg. Zijn omgeving maakt het hem een stuk moeilijker. Is hij niet goed bij zijn hoofd? Gaandeweg krijgt de man meer en meer inzicht in zijn motieven. Die zouden weleens minder zuiver blijken te zijn dan hij dacht.Met zijn nietsontziende en dwingende stijl neemt A.H.J. Dautzenberg de lezer mee in de genadeloze zelfanalyse van een man met een missie. Dat doet hij op een uiterst originele manier: de roman bestaat volledig uit dialogen.A.H.J. Dautzenberg (Heerlen, 1967) debuteerde in oktober 2010 met de verhalenbundel Vogels met zwarte poten kun je niet vreten. In 30 verhalen trekt hij alle registers open. Van gruwelijk tot brutaal tot grensoverschrijdend – de verhalen van Dautzenberg maken bij de lezer wat los. De schrijver woont en werkt in Tilburg-Noord.

Wil je het boek lezen?De samaritaan in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A.H.J. Dautzenberg. Lezen De samaritaan Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN