In dienst van Leviathan

In dienst van Leviathan - J. Ipema | Northernlights300.org

...ng vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Vergelijken - In dienst van Leviathan ... Leviathan - Definitie en betekenis | Bijbels woordenboek ... . Ernst Jünger - tijd en werk 1895-1932 & Tegen de stroom. Ernst Jünger tijd en werk 1933-1998 (Ipema, Jan) (1997) ISBN: 9789075323214 - Nieuwegein: Aspekt, 1997 / 1999. Paperback, 22 cm, 220 / 274 pp. Ills.:… Gevecht met Leviathan. Het verzet tegen de staatsalmacht, gesymboliseerd door de Leviathan van Thomas Hobbes, heeft een belangrijke weerslag gehad op de politieke vormgeving van de Europese samenleving. Een 'liberale' strategie voorzag in een beschermend rechtsstatuut voor de ... Leviathan (mythisch wezen) - Wikipedia ... . Een 'liberale' strategie voorzag in een beschermend rechtsstatuut voor de individuele burgers. Een 'sociale' strategie, die onder meer in conservatieve en kerkelijke kringen werd ... Toggle navigation. Home; Boekshop. Boeken. Bijbels. HSV - Herziene Statenvertaling; NBV - Nieuwe Bijbelvertaling De Leviathan (Hebreeuws: לִוְיָתָן, liwjatan, "de kronkelende") is een zeemonster, stammend uit de oertijd, dat wordt genoemd in de Hebreeuwse Bijbel.De Leviathan was reeds bekend in de Fenicische mythologie van het oude Kanaän onder de benaming Lotan of Lothan (afgeleid van lawtan), een slang.. Leviathan zou de koning der vissen zijn, zoals Ziz de koning der vogels is en Behemoth de ... Bestel In dienst van Leviathan...

INFORMATIE

AUTEUR
J. Ipema
DIMENSIE
4,15 MB
BESTANDSNAAM
In dienst van Leviathan.pdf

OMSCHRIJVING

Hij is de laatste levende der klassieken, Ernst Junger, geboren in 1895.Er zijn maar weinig schrijvers wier leven en werk een hele eeuw overlappen.Hij kwam als gymnasiast uit het Wilhelminisme om bitter aan den lijve de verschrikkelijke dramatiek van de Eerste Wereldoorlog te beleven.Hij maakte ook de daarop volgende dramatische periode mee, al dan niet gedirigeerd door de conservatieve revolutie, toelevend naar de fatale uitbarsting van 1933.In het tijdperk van Hitler houdt Junger, die in 1932 het visionaire boek Der Arbeiter, Herrschaft und Gestalt publiceerde, zich aan de zijlijn op.Hij constateert wat er gebeurt.Na 1945 richt hij zich op de meer beschouwelijke kant van de literatuur en ontvangt op zijn hoge leeftijd van 102 jaar nog altijd de hoogste literaire prijzen.Ernst Junger heeft altijd 'im Dotter des Leviathans' gestaan, hij bevond zich dichtbij waar het noodlot toesloeg.De nederlaag van 1918 liet diepe sporen na. Junger zag ook positieve kanten: de nederlaag was voorwaarde tot het ontstaan van een nieuw Duitsland, een nieuw Europa.Hij tekende de materiaalslagen rond de loopgraven op in kleine boekjes waaruit In Stahlgewittern ontstond.Deze eerste periode, van 1918 tot 1933, staat centraal in dit eerste deel van een magnifieke Nederlandse biografie.Uit vergeten, nooit meer in verzameld werk opgenomen geschriften boetseert jan lpema zijn beeld van Ernst Junger die meegesleept werd door het Pruisische spel van dynamiet tot de ijskoude, koortsig gloeiende emoties van de conservatieve revolutie die Junger in Der Arbeiter overwon.In de Volkskrant en het NRC Handelsblad verschijnen lovende artikelen over de volstrekt unieke stijl van Jungers werk.Er werden boeken van hem vertaald en tijdschriften aan hem gewijd.De biografie van germanist en soepel schrijvende jan Ipema bericht ons niet alleen over het riskante denken van Junger maar is ook een spannend relaas over een extreem leven waarover wij in het tweede deel, Tegen de stroom, nog meer zullen vernemen.

Wil je het boek lezen?In dienst van Leviathan in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. Ipema. Lezen In dienst van Leviathan Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN