Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA) - De internationale arbeidsorganisatie: honderd jaar

Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA) - De internationale arbeidsorganisatie: honderd jaar - none | Northernlights300.org

... (VvA) - De internationale arbeidsorganisatie: honderd jaar ... 100 jaar IAO: balans en uitdagingen by ABVV - Issuu ... . 1919-2019. Zet op mijn lijst . De Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) werd opgericht in 1919 vanuit de gedachte dat sociale rechtvaardigheid een voorwaarde is voor duurzame vrede. De Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) werd opgericht in 1919 vanuit de gedachte dat sociale rechtvaardigheid een voorwaarde is voor duurzame vrede. Op 7 februari 2019 werd in Leiden de honderdste verjaardag van de ILO gevierd. De Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) honderd jaar 1 ... bol.com | Een inspirerende Fase in het sociaal recht ... ... . De Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) honderd jaar 11 Paul van der Heijden en Yvonne Erkens Inleiding 11 De opening van het feestjaar 13 De ILO in Leiden 14 ILO en regelgeving 15 Toezichtmechanisme ILO 17 Tot slot 18 DEEL II OPENING VAN HET FEESTJAAR 21 1. ILO 100: A Centenary of endeavour and achievement 23 Guy Ryder 2. Vereniging voor Arb...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
8,19 MB
BESTANDSNAAM
Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA) - De internationale arbeidsorganisatie: honderd jaar.pdf

OMSCHRIJVING

De Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) werd opgericht in 1919 vanuit de gedachte dat sociale rechtvaardigheid een voorwaarde is voor duurzame vrede. Op 7 februari 2019 werd in Leiden de honderdste verjaardag van de ILO gevierd. In deze bundel zijn bijdragen opgenomen over het thema van het eeuwfeest, de toekomst van werk en de toekomst van de ILO.Met een toenemend aantal flexwerkers aan de "onderkant' van de arbeidsmarkt, voortschrijdende globalisering en het ontstaan van nieuwe vormen van werk – platformarbeid, zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) – staat de toekomst van werk in het middelpunt van de belangstelling. Waar gaat het heen, en belangrijker: waar moet het heen?De ILO heeft zich als internationale organisatie bewezen. Vrijwel alle landen van de wereld zijn lid, een behoorlijk aantal van de Conventies is geratificeerd. Een van de uitdagingen voor de komende eeuw vormt de verhouding van de ILO met multinationale ondernemingen, die in grensoverschrijdende productieketens ("global supply chains') de dienst uitmaken. Dat geldt, mede tegen die achtergrond, ook voor het toezichtmechanisme van de ILO. Is de tijd rijp voor een "global social label' of de oprichting van een internationale arbeidsinspectie?Yvonne Erkens is universitair hoofddocent, beiden zijn verbonden aan de afdeling Sociaal recht van de Universiteit Leiden. Paul van der Heijden is hoogleraar internationaal arbeidsrecht en voormalig voorzitter van de Committee on Freedom of Association van de ILO.

Wil je het boek lezen?Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA) - De internationale arbeidsorganisatie: honderd jaar in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA) - De internationale arbeidsorganisatie: honderd jaar Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN