Omdat we ook zijn wat we hebben verloren

Omdat we ook zijn wat we hebben verloren - Neske Beks | Northernlights300.org

...al ook nuttig, om (ernstig) overgewicht nadelige gevolgen voor de gezondheid heeft ... Is het: je 'bent'' iemand verloren, of je ''hebt '' iemand ... ... . En omdat de betekenis hier eigenlijk bijna omgekeerd is van die in het eerste voorbeeld (waar verloren zijn veel dramatischer is dan verloren hebben) treedt in de tweede situatie heel makkelijk de taalverwisseling op. Geef het een hele lange tijd, en nog een enkeling zal je het betekenisverschil kunnen uitleggen. Ook kritische zelfreflectie helpt, bijvoorbeeld door jezelf de vraag te stellen wat jij gedaan zou hebben in die situatie. Ook moeten we voorzichtig zijn met trots op onze eigen gemeenschap of met ... Wa ... Omdat we ook zijn wat we hebben verloren - Neske Beks ... ... . Ook moeten we voorzichtig zijn met trots op onze eigen gemeenschap of met ... Wat zijn de economische gevolgen en risico's van de coronacris? ... "Zo'n schok aan de vraagkant hebben we nog nooit gezien", ... Want de banken zien ook wat er om hen heen gebeurt. Het is een gemeenschappelijke ervaring. Binge-watching doe je meestal alleen, in je eigen huis. Erover kletsen kan alleen met mensen die net zoveel afleveringen hebben gezien als jij, want anders verpest je het voor elkaar. Comakijken is heerlijk, maar je verliest ook wat. Je hebt minder tijd om te verwerken wat er op het scherm gebeurt. We hebben allemaal wel eens iemand verloren. We zijn allemaal bang om dood te gaan." Rechtstreekser kan het niet, het is bijna eng zo onomwonden als ze het zegt. Waarom zijn we eigenlijk niet altijd vol van de liefde? Omdat echte liefde moeilijk te vinden is, moeilijk in stand te houden en moeilijk om van te genieten, zegt psycholoog en schrijfster Brenda Shoshanna. Maar zo kun je die problemen overwinnen. Wie we ook ontmoeten, wat voor relatie we ook hebben, er gaat altijd wel iets mis....

INFORMATIE

AUTEUR
Neske Beks
DIMENSIE
6,67 MB
BESTANDSNAAM
Omdat we ook zijn wat we hebben verloren.pdf

OMSCHRIJVING

Dat haar moeders beiden puzzelaars waren heeft zijn invloed op schrijver Neske Beks. Beginnend bij de hoekjes verzamelt ze de stukjes van haar wezen als dochter, vrouw, moeder, partner en vriendin, tot zich een bijna passend geheel vormt.Ze loopt de weg terug naar wat ooit thuis was, maar ontdekt dat de vogels het kruimelspoor hebben opgegeten. De getuigen zijn overleden of weigeren contact: ze moet verder op een innerlijk kompas. Hardop stelt ze zich vragen over haar jeugd als zwart meisje in een wit pleeggezin. Over de waarheid achter verhalen die de werkelijkheid verhullen. Over wat vergankelijk en onvergankelijk is. Over het eeuwig zoeken naar een thuis. Over wat heel worden is. Neske Beks legt een indringend en openhartig portret neer van haar eigen groei en haar strijdbaarheid in een samenleving die niet graag op zijn tekortkomingen wordt aangesproken.

Wil je het boek lezen?Omdat we ook zijn wat we hebben verloren in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Neske Beks. Lezen Omdat we ook zijn wat we hebben verloren Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN