Het Schot Van De Jager

Het Schot Van De Jager - R. Chirbes | Northernlights300.org

...n de midscheeps van de onderzeebootjager ... Rafael Chirbes: Het schot van de jager | MappaLibri ... . Dat resulteerde in een gat van 3,5 meter. Bij de aanvaring kwamen twee machinisten van de Noord Brabant om het leven. De jager werd naar de scheepsreparatiewerf „Scheldepoort" gesleept. Een oefening in weemoed die maakt dat de antipathie en de weerzin die men eerst voor de hoofdpersoon koestert, langzaam omslaan in begrip en mededogen, gevoelens die altijd opkomen als men dieper op de dingen ingaat. Rafael Chirbes: Het schot van de jager ... De Jager - De Jagersvereniging ... . Rafael Chirbes: Het schot van de jager, Menken, Kasander & Wigman, Leiden 2004, 129 p. ISBN 90-74622-48-8. Jacht voor de voet: Een kleine jacht voor doorgaans één of enkele personen.De jager loopt, al dan niet met een hond, door het jachtveld en bejaagt daar het wild. Waterwild: Deze jacht is toegestaan op wilde eenden of met speciale vergunningen op smienten en diverse ganzen. Ze kunnen onder meer worden bejaagd vanaf een boot, een eendenkooi of vanaf een bedekte omgeving op de grond. Jagers en trainende voorjagers Jaarlijks doen veel voorjagers met hun hond mee aan de jachthondentrainingen, jachthondenproeven en veldwerkwedstrijden. Tegelijkertijd zijn er in Nederland op ruim twee miljoen hectare jachtveld ongeveer 28.000 jagers actief, hiervan zijn er ruim 21.000 aangesloten bij de Jagersvereniging. Jagers en voorjagers hebben elkaar nodig. De voorjager kan met zijn of ... De kapitein zegt dat de reuzen geen tongen hebben en hij bedenkt een straf. De kapitein wordt naar zijn eigen idee in vier stukken gescheurd en de koningsdochter trouwt met de jager. De vader en moeder van de jager worden gehaald en ze leven nog lang bij hun zoon, die na de dood van de koning het koninkrijk erft. Sterker, de 68-jarige jager uit Twente die in Duitsland een wolf doodschoot, is op dit moment alweer aan het jagen in de buurt van Berlijn: "En als ik niet correct had gehandeld, hadden de ... Jager treft andere jager met schot hagel in gezicht. Een 47-jarige jager uit het Gelderse Opheusden heeft aan den lijve ondervonden hoe het voelt als je getroffen wordt door een schot hagel....

INFORMATIE

AUTEUR
R. Chirbes
DIMENSIE
3,75 MB
BESTANDSNAAM
Het Schot Van De Jager.pdf

OMSCHRIJVING

Een oude man maakt de balans op van zijn leven terwijl hij zijn laatste dagen slijt in een groot, leeg huis, met als enig gezelschap zijn trouwe bediende. Wetend dat 'spoedig het schot van de jager zal klinken', herinnert hij zich zijn voorspoed in de naoorlogse jaren, zijn gezin, zijn bouwbedrijf, zijn vrienden en maitresses. Die herinneringen zijn alles wat hem rest, maar 'wat hebben de herinneringen voor nut als ze alleen maar leed veroorzaken?' vraagt hij zich af. Langzaam wordt hij bekropen door een schuldgevoel en door weemoed over degenen die hij lief had en zijn verdwenen. Wat resteert is een testament waarvan niemand erfgenaam zou willen zijn.

Wil je het boek lezen?Het Schot Van De Jager in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur R. Chirbes. Lezen Het Schot Van De Jager Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN