Rembrandts Olifant

Rembrandts Olifant - M.V. Roscam Abbing | Northernlights300.org

... en eenvoudig bestellen uit voorraad bij Boeken ... Rembrandts olifant door Michiel Roscam Abbing ... .com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt. Het boek Rembrandts olifant, geschreven door Michiel Roscam Abbing, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Hansken, Rembrandts olifant toont tekeningen en etsen van Rembrandt en zijn tijdgenoten, schilderijen en een digitale kaart waarop je Hanskens route door Europa kunt volgen. Interactieve elementen brengen het verhaal va ... bol.com | Rembrandts Olifant, M.V. Roscam Abbing ... ... . Interactieve elementen brengen het verhaal van Hansken tot leven voor het hele gezin. Beeld: Jonge Indische olifant (Hansken) zwart krijt 233×354 mm, Wenen, Albertina 'Rembrandts olifant - in het spoor van Hansken' is het verhaal van de beroemdste olifant van de 17e eeuw. Met haar begeleider Cornelis van Groenevelt trok ze jarenlang door Europa, overal haar kunsten vertonen. Ze kon een geweer afschieten, hanteerde een degen en wist dieven aan te wijzen. Hansken is te zien op reclameplaten, tegeltjes en op tekeningen van Rembrandt en andere kunstenaars. Dit ... 'Rembrandts olifant - in het spoor van Hansken' is het verhaal van de beroemdste olifant van de 17e eeuw. Met haar begeleider Cornelis van Groenevelt trok ze jarenlang door Europa, overal haar kunsten vertonen. Ze kon een geweer afschieten, hanteerde een degen en wist dieven aan te wijzen. 'Rembrandts olifant - in het spoor van Hansken' is het verhaal van de beroemdste olifant van de 17e eeuw. Met haar begeleider Cornelis van Groenevelt trok ze jarenlang door Europa, overal haar kunsten vertonen. Ze kon een geweer afschieten, hanteerde een degen en wist dieven aan te wijzen. Auteur: M.V. Roscam Abbing, Prijs: € 17,50, ISBN/ISBN13: 9789080874541, Categorie: Boek, De zeventiende eeuw door de ogen van een olifant. Zo kunnen we 'het verhaal ... 'Rembrandts olifant - in het spoor van Hansken' is het verhaal van de beroemdste olifant van de 17e eeuw. Met haar begeleider Cornelis van Groenevelt trok ze jarenlang door Europa, overal haar kunsten vertonen. Ze kon een geweer afschieten, hanteerde een degen en wist dieven aan te wijzen. Hansken is te zien op reclameplaten, tegeltjes en op tekeni 'Rembrandts olifant - in het spoor van Hansken' is het verhaal van de beroemdste olifant van de 17e eeuw. Met haar begeleider Cornelis van Groenevelt trok ze jarenlang door Europa, overal haar kunsten vertonen. Ze kon een geweer afschieten, hanteerde een degen en wist dieven aan te wijzen. Rembrandts echtgenote Saskia van Uylenburgh stierf jong, in het jaar 1642, waarin Rembrandt de Nachtwacht afleverde. Daarna ging Rembrandt failliet. In die tijd leefde hij al - onwettig - met Hendrickje Stoffels samen, zowat de liefste vrouw ter wereld als je de schilderijen en tekeningen ziet waarop hij haar portretteerde....

INFORMATIE

AUTEUR
M.V. Roscam Abbing
DIMENSIE
11,57 MB
BESTANDSNAAM
Rembrandts Olifant.pdf

OMSCHRIJVING

Waarom beeldt Rembrandt in 1638 een olifantje af op zijn bekende ets Adam en Eva in het paradijs? Michiel Roscam Abbing geeft het antwoord in Rembrandts olifant, het meest uitgebreide verhaal over de beroemdste olifant van de zeventiende eeuw. Hansken is een op Ceylon geboren olifant, die in 1633 met een schip van de Verenigde Oostindische Compagnie naar Amsterdam wordt gebracht. Hansken leert allerlei kunstjes en trekt door heel Europa. Boeren, burgers en buitenlui betalen grif om te zien hoe hij een pistool afschiet, een degen hanteert of zijn hoed afneemt. Het intelligente dier wekt de belangstelling van Vondel, Barlaeus, Rembrandt en vele andere beroemde tijdgenoten.

Wil je het boek lezen?Rembrandts Olifant in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur M.V. Roscam Abbing. Lezen Rembrandts Olifant Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN