Ornamenten & Windvanen

Ornamenten & Windvanen - B.M. Oostendorpsr. | Northernlights300.org

...windvanen, osseogen, pironnen, schoorsteenkappen en versiersels ... DAKORNAMENT - Hendriks Dakdekkers ... . Ornamenten & Windvanen. B.M. Oostendorp sr, torenaar in ruste, is in 1919 te Apeldoorn geboren. Hij is het derde kind uit een gezin van tien kinderen.... 442 aanbiedingen in juni -Koop of Verkoop ornament op Marktplaats - Bekijk Lokale Aanbiedingen! Verkoop eenvoudig ornament Rozet / Rozetten / Ornament / Ornamenten Hieronder het assortiment van alle rozetten , u kunt ook rechtstreeks naar desbetreffende productlijn gaan. De ornamenten van de Arstyl / Grand Decor serie zijn kwalitat ... Dakornament - Dakwerken Rotterdam ... . De ornamenten van de Arstyl / Grand Decor serie zijn kwalitatief gezien de beste en het mooiste gedetailleerd. Voorkomen. Ornamenten, of, zoals in het 17de-eeuwse Nederlands, 'versierselen', zijn traditioneel onder meer toegepast aan pilaren, kapitelen, architraven, consoles, friezen, kroonlijsten, korbelen, moerbalken, trappen, lambriseringen, deuren enzovoort. Op architraven rond deuren bijvoorbeeld maakten men in de Renaissance weelderig versierlijstwerk met guirlandes, fest...

INFORMATIE

AUTEUR
B.M. Oostendorpsr.
DIMENSIE
11,69 MB
BESTANDSNAAM
Ornamenten & Windvanen.pdf

OMSCHRIJVING

B.M. Oostendorp sr, torenaar in ruste, is in 1919 te Apeldoorn geboren. Hij is het derde kind uit een gezin van tien kinderen. Vader, A.M. Oostendorp, oefende het beroep van koperslager uit. Omdat de werkplaats aan huis was werden de kinderen al op zeer jonge leeftijd met de praktijk van de metaalbewerking in aanraking gebracht.Dat ook Bernard Oostendorp de techniek ingaat is in de lijn der verwachting en in 1936 wordt hij ingeschreven op de MTS te Amsterdam aan de Plantage Muidergracht. Hier was tot 1934 ook de Kweekschool voor Machinisten (KvM) gevestigd. Het beroep van machinist ter koopvaardij spreekt hem echter meer aan en hij probeert op de KvM te Amsterdam te komen. Dit loopt echter anders en uiteindelijk volgt hij de opleiding tot machinist der koopvaardij te Rotterdam. Door familieomstandigheden gaat hij in 1939 niet het zeegat uit maar trekt hij naar Amsterdam waar hij zijn eigen bedrijf opricht en laat inschrijven bij de Kamer van Koophandel onder de naam: Oostendorp, Technisch Advies- en Installatiebedrijf. Een voorspoedige start krijgt het jonge bedrijf niet want de algehele mobilisatie gooit roet in het eten en Bernard moet onder de wapenen. Kort daarop vallen de nazi's Nederland binnen. Na de capitulatie van het Nederlandse leger duikt hij onder maar wordt opgepakt en verdwijnt in een concentratiekamp in de buurt van Siegen in Duitsland. Hij weet echter te ontvluchten en duikt opnieuw onder. Na allerlei omzwervingen wordt hij toch weer opgepakt maar als door een wonder overleeft hij de oorlogsjaren. Na de oorlog is er veel schade en achterstallig onderhoud. Er breekt een voorspoedige en gelukkiger tijd aan. Het bedrijf groeit uit tot een Technisch Advies- en Installatiebedrijf met als specialiteit bliksemafleiding. Inmiddels is er een nieuwe tak aan het bedrijf toegevoegd, namelijk het Bureau voor Onderhoud van Kerktorens en Fabrieksschoorstenen. De kleinste toren welke door de schrijver is gerestaureerd, samen met zijn zoon B. Oostendorp jr., is de toren te Hoofdplaat, gemeente Oostburg, terwijl de grootste toren de Domtoren te Utrecht is geweest. Dit deed hij samen met zijn schoonzoon en latere opvolger, Ing. G.W.M. Jans.

Wil je het boek lezen?Ornamenten & Windvanen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur B.M. Oostendorpsr.. Lezen Ornamenten & Windvanen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN