Het merk Luther

Het merk Luther - Andrew Pettegree | Northernlights300.org

... Martin Luther) (Eisleben, 10 november 1483 - aldaar, 18 februari 1546) was een Duits protestantse theoloog en reformator ... Het merk Luther | Pettegree | 9789045031644 | Boom Filosofie ... .Begonnen als augustijner broeder (1506) die het sacrament van de priesterwijding ontvangen had (1507), ontwikkelde hij zich na zijn benoeming in 1508 tot hoogleraar in de moraaltheologie aan de Universiteit van Wittenberg tot de leidende ... In Het merk Luther laat Andrew Pettegree zien dat Luther niet alleen een begaafd theoloog was, maar ook - in hedendaagse termen - een sluwe populist. Als 's werelds eerste massamediafenomeen gaf hij eigenhandig "het merk Luther' vorm. In Het merk Luther laat Andrew Pet ... bol.com | Het merk Luther | 9789045031644 | Andrew ... ... . Als 's werelds eerste massamediafenomeen gaf hij eigenhandig "het merk Luther' vorm. In Het merk Luther laat Andrew Pettegree zien dat Luther niet alleen een begaafd theoloog was, maar ook - in hedendaagse termen - een sluwe populist. Als 's werelds eerste massamediafenomeen gaf hij eigenhandig 'het merk Luther' vorm. Zijn succes is onlosmakelijk verbonden met de opkomst van de boekdrukkunst. Het merk Luther Wie is Pettegree Andrew Pettegree is hoogleraar moderne geschiedenis aan de universiteit van St Andrews in Schotland. Hij is een expert op het gebied van de boekdrukkunst. Aan deze universiteit van St Andrew hebben ooit vermaarde theologen zoals Samuel Rutherford (1600-1661) en Thomas Chalmers (1798-1847) les gegeven. ... Andrew Pettegree, Brand Luther. Printing and the Making of the Reformation. Penguin Press 2015. 388 blz. € 20,95. ISBN 9781594204968. Ook verkrijgbaar in het Nederlands: Het merk Luther (Atlas-Contact, € 29,95)[opmerking: De briljante subtitel van het origineel is hier wel erg verhakseld en syntactisch dubieus, maar dit geheel terzijde] Wanneer Maarten Luther op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen tegen de misstanden in de Katholi...

INFORMATIE

AUTEUR
Andrew Pettegree
DIMENSIE
10,81 MB
BESTANDSNAAM
Het merk Luther.pdf

OMSCHRIJVING

Wanneer Maarten Luther op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen tegen de misstanden in de Katholieke Kerk op de deur van een kerk in Wittenberg spijkert, is hij nagenoeg onbekend. Maar hij verwoordt precies de grieven van velen, en in de jaren die volgen verspreiden zijn ideeën zich door heel Europa. Binnen korte tijd is Luther wereldberoemd, én berucht als aanstichter van de Protestantse Reformatie.In Het merk Luther laat Andrew Pettegree zien dat Luther niet alleen een begaafd theoloog was, maar ook - in hedendaagse termen - een sluwe populist. Als 's werelds eerste massamediafenomeen gaf hij eigenhandig 'het merk Luther' vorm. Zijn succes is onlosmakelijk verbonden met de opkomst van de boekdrukkunst.In het 500ste jubileumjaar van de Reformatie werpt Pettegree een nieuw licht op de geschiedenis van religie, de boekdrukkunst en het populisme.

Wil je het boek lezen?Het merk Luther in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Andrew Pettegree. Lezen Het merk Luther Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN