Democratie in een digitale wereld

Democratie in een digitale wereld - Alias Pyrrho | Northernlights300.org

...n? Deel 1 van een serie: Het lijkt zo ideaal, de online democratie ... Home | Lokale Democratie ... . Digitale besluitvorming is bij wet nog niet mogelijk, een noodbijeenkomst mag wel. Rechters buigen zich vanaf vorige week alleen over de meest dringende zaken, in bijna lege rechtbanken. Coronavirus en de lokale democratie: digitale besluitvorming. De uitbraak van het coronavirus heeft gevolgen voor het functioneren van democratie en bestuur. ... De kennisbank bevat een grote collectie publicaties, documen ... Democratie in een digitale wereld | Alias Pyrrho ... ... . ... De kennisbank bevat een grote collectie publicaties, documenten en tools die kunnen ondersteunen in het proces naar een betere lokale democratie. Steeds meer democratieën in de wereld... Anno 2015 zijn rond de 115 van de 195 landen in de wereld een democratie. Niet overal zijn die even vooruitstrevend als het om burgerrechten gaat. Zo hebben landen als Rusland, Turkije en Venezuela weliswaar dan wettig gekozen regeringen, maar hebben die zich ontpopt als autoritair en eigenmachtig. Lokale democratie als houvast in een chaotische wereld Voor publicist René Cuperus is de locatie van de Dag van de Lokale Democratie een thuiswedstrijd. Het Fluor-popcafé van de Prodentfabriek waar hij vandaag een lezing geeft is gevuld met vertegenwoordigers van de lokale democratie - een groep die vaak een stuk minder populair is dan de muzikanten die hij hier normaal gesproken ziet optreden. Een interessante zin later in het artikel: "Een aantal Smart City-projecten heeft aardige resultaten opgeleverd. Maar hun impact had groter kunnen zijn". Met andere woorden: de gemeenten die meedoen willen wel, maar pakken het niet altijd even goed aan. Hetzelfde geldt, hetzij in mindere mate, voor digitale democratie. Verslaggeverscolumn Ariejan Korteweg in Amsterdam Het Forum voor Democratie Journaal: een wereld van harmonie Ariejan Korteweg 10 juni 2020, 21:16. De afspraak is dat de verslaggeverscolumnist van dienst op deze pagina op zoek gaat naar wat er aan de hand is in het land, in de hoop iets van de onderhuidse spanningen en veranderingen bloot te leggen. Democratie (van het Grieks δῆμος /dèmos, "volk" en κρατειν /kratein, "heersen", dus letterlijk "volksheerschappij") is een bestuursvorm waarin de wil van het volk de bron is van legitieme machtsuitoefening. Men onderscheidt directe democratie, waarin burgers persoonlijk stemmen over wetten, besluiten en benoemingen, en indirecte, waarin het volk zich laat vertegenwoordigen door ......

INFORMATIE

AUTEUR
Alias Pyrrho
DIMENSIE
5,99 MB
BESTANDSNAAM
Democratie in een digitale wereld.pdf

OMSCHRIJVING

De democratische faciliteiten zijn van 1917. Met het internet is er een interactieve democratie mogelijk die de staatsburger het vertrouwen in de politiek teruggeeft. Bijna iedereen heeft een smartphone,laptop of tablet als het alternatieve rode potlood.De democratische faciliteiten zijn verouderd. Met het internet is er een interactieve democratie mogelijk die de staatsburger het vertrouwen in de politiek teruggeeft. Bijna iedereen heeft een smartphone, een laptop of een tablet, waarmee overheid en publiek in samenspraak en met een hoge frequentie deel kunnen nemen aan besluitvormingsprocessen. Die tijd is nu gekomen.De wereld heeft een enorme afstand genomen van de tijd dat de Nederlandse democratie in 1917 werd ingesteld met het kiesrecht voor mannen. Vele veranderingen, waaronder het opleidingsniveau, emanciperen de burger tot volwaardige deelnemers in het politieke besluit. Echter, de faciliteiten van de democratie lopen ver achter. Maar met een Nieuwe Digitale Democratie komt de stem van betrokken kiezers goed tot zâ n recht in de keuze van politieke besluiten. Politici zijn dienstverleners en de Raad voor het Openbaar Bestuur oordeelt dat we van een partijdemocratie naar een publieksdemocratie moeten. Hoe? Dit revolutionaire pamflet geeft een opening hoe democratie echt democratisch kan zijn, dankzij de digitale snelweg.

Wil je het boek lezen?Democratie in een digitale wereld in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Alias Pyrrho. Lezen Democratie in een digitale wereld Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN