Het territoir van de (Nederlandse) ondernemingsraad in het internationale

Het territoir van de (Nederlandse) ondernemingsraad in het internationale - none | Northernlights300.org

... medezeggenschapsstructuren weinig greep hebben ... Training: 'De ondernemingsraad in internationaal verband ... ... . Binnen dit kader speelt de instelling van een Europese ... De Nederlandse en Britse Tata Steel staan op het punt van scheuren. De twintig jaar oude fusie tussen de staalbedrijven in Nederland - het voormalige Hoogovens - en Groot-Brittannië - het voormalige British Steel - staat op springen. Dat laten ingewijden aan de Volkskrant weten. Peter de Waard 9 mei 2020, 5:07 Moet de ondernemingsraad het hoofd in de schoot leggen, ... Bij de Nederlandse onderneming is, op grond ... PDF UvA-DARE (Digital Academic Repository) De reikwijdte van ... ... ... Bij de Nederlandse onderneming is, op grond van de zogenaamde structuurregeling, een raad van commissarissen ingesteld, ... Webinar: "Ondernemingsraad in internationale organisaties" Klik hier om je aan te melden. Het territoir van de (Nederlandse) ondernemingsraad in het internationale; Prummeltje heeft een plan; Methoden en technieken van gedragstherapie bij kinderen en jeugdigen; VMBO Praktische profieloriëntatie - Kennismaken met Dienstverlening en Producten; Kartonnage van mappen en dozen; De Online Marketingmachine; Voor Dummies - Ethiek voor Dummies Uw positie als ondernemingsraad is in veel gevallen echter veel sterker. Ook besluitvorming in het buitenland valt in veel gevallen binnen de reikwijdte van het adviesrecht in Nederland! Als OR-leden wordt u tijdens deze workshop-meeting ingewijd in de fijnere kneepjes van het medezeggenschapsrecht. Onze Nederlandse BV maakt deel uit van een internationale holding die overgenomen zal worden door een andere multinational. Welke rol kan onze or spelen in dit proces? Uw bestuurder is pas verplicht u erbij te betrekken als de overname wijzigingen met zich mee zal brengen in de structuur, de organisatie of het functioneren van de Nederlandse onderneming. Medezeggenschap De organisatie heeft in het verleden besloten dat het medezeggenschapsmodel zoals het in Nederland gevoerd wordt, in de gehele organisatie doorgevoerd moet worden. Dus ook voor de locaties in het buitenland. Alles gebasseerd op de WOR. Ook in deze organisatie wordt gereorganiseerd. De organisatie bestaat nu uit drie lagen en een hoofdkantoor. Nederlandse militairen dragen dagelijks bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld. De krijgsmacht levert 471 functies voor grote en kleinere missies in het buitenland (stand 15 juni 2020). Klik op een druppel op onderstaande kaart voor meer informatie over de Nederlandse inzet in het buitenland. 1 De ondernemer die een onderneming in stand houdt waarin in de regel ten minste 50 personen werkzaam zijn, is in het belang van het goed functioneren van die onderneming in al haar doelstellingen verplicht om ten behoeve van het overleg met en de vertegenwoordiging van de in de onderneming werkzame personen een ondernemingsraad in te stellen en jegens deze raad de voorschriften, gesteld bij ......

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
12,45 MB
BESTANDSNAAM
Het territoir van de (Nederlandse) ondernemingsraad in het internationale.pdf

OMSCHRIJVING

In dit proefschrift is de medezeggenschap van de Nederlandse ondernemingsraad tot uitgangspunt gekozen. Het gaat in op het begrip 'medezeggenschap' en beredeneert de plaats die het medezeggenschapsrecht in ons rechtssysteem toekomt. Het doel van de medezeggenschap door ondernemingsraden en de taak van de ondernemingsraad komen aan de orde tegen de achtergrond van een historisch overzicht. De auteur gaat o.a. in op de problematiek rond de in de WOR vormgegeven medezeggenschap en behandelt het raakvlak met Europese vormen van medezeggenschap (de EOR en SE-ondernemingsraad), de vennootschappelijke medezeggenschap van de structuurregeling en de grensoverschrijdende aspecten van de informatievoorziening aan de Nederlandse ondernemingsraad. Daarnaast komt o.a. het advies- en instemmingsrecht van de ondernemingsraad ter sprake en wordt ingegaan op de verhouding tot de Europese regelgeving betreffende grensoverschrijdende medezeggenschapsvormen.

Wil je het boek lezen?Het territoir van de (Nederlandse) ondernemingsraad in het internationale in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Het territoir van de (Nederlandse) ondernemingsraad in het internationale Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN