1976

1976 - Geert de Vriese | Northernlights300.org

... de Rupel en zet de huizen van 800 gezinnen onder 4,5 m water ... Innsbruck 1976 Winter Olympics - results & video highlights ... . Nadien heeft het van februari tot juli haast niet geregend. 1976 was a leap year starting on Thursday of the Gregorian calendar, the 1976th year of the Common Era (CE) and Anno Domini (AD) designations, the 976th year of the 2nd millennium, the 76th year of the 20th century, and the 7th year of the 1970s decade. Events January. January - The Cray-1, the first commercially ... Belgische en Nederlandse prestaties. In totaal namen er 1 ... 1976 - Wikipedia ... ... Belgische en Nederlandse prestaties. In totaal namen er 17 Belgen en 13 Nederlanders deel aan de Tour van 1976. Belgische etappezeges. Freddy Maertens won de proloog in Saint-Jean-deMonts, de 1e etappe van Saint-Jean-de-Monts naar Angers, de 3e etappe van Le Touquet Paris Plage naar Le Touquet Paris Plage, de 7e etappe van Nancy naar Mulhouse, 18e etappe deel A van Auch naar Langon, 18e etappe ... Events from the year 1976 in the United States.Major events include the election of Jimmy Carter and Wal...

INFORMATIE

AUTEUR
Geert de Vriese
DIMENSIE
4,61 MB
BESTANDSNAAM
1976.pdf

OMSCHRIJVING

‘Zo warm dat we wekenlang buiten sliepen!’‘Verdorde velden en peperdure groenten!’‘Mijn eerste zomervakantie in het zuiden!’‘Dancing Queen, Toppop en Radio Mi Amigo!’‘Onze eerste kleurentelevisie en mijn eerste jeans!’‘Ivo Van Damme, Nadia Comaneci en de gele truivan Lucien Van Impe!’Iedereen herinnert zich de zomer van 1976 met een onweerstaanbaar uitroepteken. Maar niet alleen vanwegede uitzonderlijke hitte. In dat ene wonderlijke seizoen geven opmerkelijke gebeurtenissen en nieuwe trends immers eengezicht aan een hele generatie. Man en vrouw, jong en oud, thuis en in de samenleving. Waarom was de grote doorbraak van onder meer de pil, de diepvriezer en de kabeltelevisie zo belangrijk? Wat zat er achter de grote trek naar Benidorm en de kleine trips naar Sluis? En waar gaat Bohemian Rhapsody in godsnaam over?1976. De zomer van ons leven is meer dan een fascinerende mozaïek van kleurrijke verhalen. Hardnekkige herinneringen worden getoetst aan de harde feiten. Anekdote en analyse gaan hand in hand in een boek dat leest als een wervelende rit op een achtbaan die je met verwondering en een glimlach achterlaat.Geert De Vriese (14 in 1976) schreef onder meer ook Over de regenboog (2015) en De Grote Duivels. (2016, samen met Frank Van Laeken). Zijn grote kracht is de kritische en dus voorwaardelijke liefde waarmee hij vergeten feiten opdelft en verweeft tot adembenemende verhalen.

Wil je het boek lezen?1976 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Geert de Vriese. Lezen 1976 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN