De laatste expeditie van Stanley

De laatste expeditie van Stanley - Daniel Liebowitz | Northernlights300.org

... in The Times of London waarin Robert Felkin, een prominente Schotse ... Endurance-expeditie - Wikipedia ... ... De laatste expeditie van Stanley | ISBN 9789054669760 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De laatste expeditie van Stanley. Beluister online. Uitgever Dedicon, Grave Verschenen 2008 Kenmerken daisy streaming audio (18 uur, 36 minuten) (vrouwenstem), geluid Aantekening Vert. van de oorspr. boekuitgave The last expedition : Stanley's mad jou ... PDF Download De laatste expeditie van stanley ... . van de oorspr. boekuitgave The last expedition : Stanley's mad journey through the Congo. Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Pearson, C. - De laatste expeditie van Stanley / een waanzinnige tocht door Congo De "redding" van Emin Pasha. In 1887 maakte Stanley zijn laatste reis. Doel was ditmaal om Emin Pasha op te sporen, een Duitser die als gouverneur van de Egyptische provincie Equat...

INFORMATIE

AUTEUR
Daniel Liebowitz
DIMENSIE
6,84 MB
BESTANDSNAAM
De laatste expeditie van Stanley.pdf

OMSCHRIJVING

Op 10 december 1886 stond er een brief in The Times of London waarin Robert Felkin, een prominente Schotse arts die uitgebreid in Afrika had gereisd, de Engelsen smeekte om de zaak te steunen van een man met een onmiskenbaar on-Engelse naam, dr, Mehemet Emin. Hij was de gouverneur van Equatoria , de zuidelijkste provincie van Egyptisch Sudan, in het hart van Afrika. In het ingetogen maar elegante proza uit die tijd besloot Felkin zijn brief met het volgende commentaar: 'Emir Pasja is de edelste van Gordons luitenanten. Hem ontslaan betekent zijn provincie wederom overleveren aan barbarisme en slavenhandel; hem houden waar hij is en hem goed steunen zou een uitgestrekt gebied van beschaving in het hart van Afrika vestigen.'Precies de zinsnede 'de edelste van Fordons luitenanten' beroerde elk patriottisch hart in Engeland en bracht de duurste, de meest ambitieuze en uiteindelijk de meest catastrofale expeditie op gang in de Anglo-Afrikaanse geschiedenis.

Wil je het boek lezen?De laatste expeditie van Stanley in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Daniel Liebowitz. Lezen De laatste expeditie van Stanley Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN