De woordenaar

De woordenaar - Sandra Langereis | Northernlights300.org

...aar wordt een explosief theaterconcert waarin Bruno Vanden Broecke een man is met een missie ... De Woordenaar - De Kolonie MT | Het Perron - Ieper ... . Een lichtend voorbeeld om te volgen. De Woordenaar maakt deel uit van een reeks uitdagende confrontaties tussen Muziektheater De Kolonie en grote theaterpersoonlijkheden. Straffe vertellers zoals Peter De Graef, Vic De Wachter, Bruno Vanden Broecke, Lucas Van den Eynde en Tania Van der Sanden gaan een bondgenootschap aan met de muzikale drive van Bo Spaenc en een schare topmuzikanten. Geschreven bij De woordenaar. Voor mensen die meer willen weten over Plantijn, zijn leven ... De woordenaar | De Volkskrant ... . Geschreven bij De woordenaar. Voor mensen die meer willen weten over Plantijn, zijn leven en de historische achtergrond, is dit boek zeker een aanrader. Klein minpuntje is dat er soms wat herhaling in zit. De woordenaar. Christoffel Plantijn, 's werelds grootste drukker en uitgever (1520-1589) € 21,99 Bestel Paperback ISBN: 9789460035173 (paperback) Aantal pagina's: 399 Uitgever: Balans Verschijningsdatum: 24/10/2014 . Deel dit boek: ... De woordenaar, het zesde deel in de reeks Sleutelfiguren, een project van het Prins Bernhard Cultuurfonds en uitgeverij Balans, is echt een boek over een sleutelfiguur geworden. In het personage Plantijn weerspiegelt zich zijn onrustige, verscheurde tijd: humanisme, godsdienststrijd, opstand, kapital...

INFORMATIE

AUTEUR
Sandra Langereis
DIMENSIE
6,48 MB
BESTANDSNAAM
De woordenaar.pdf

OMSCHRIJVING

Halverwege de zestiende eeuw was Christoffel Plantijn al een beroemdheid; zelfs koning Filips II was onder de indruk van zijn drukkerij. Terwijl andere drukkers met één of hooguit enkele persen werkten, beschikte Plantijn over maar liefst 22 drukpersen. Hij publiceerde alle belangrijke auteurs op het gebied van literatuur en wetenschap, en werkte in opdracht van de stad Antwerpen, de Staten-Generaal, de koning en de Leidseuniversiteit. Vanuit Antwerpen probeerde Plantijn de samenleving, die was verdeeld door godsdiensttwisten, oorlog en opstand, te binden met boeken. Hij geloofde dat vrede en voorspoed binnen handbereik zouden komen als men elkaar zou vinden in een gemeenschappelijke taal. Daaromgaf hij het allereerste Nederlandse woordenboek uit en begon hij een onmenselijk groot project: een vijftalige studiebijbel die beroemd is geworden als Plantijns Polyglot. Hoewel dit project zijn drukkerij aan de rand van de afgrond bracht en zijn relatie met mecenas Filips II op scherp zette, vestigde Plantijn met de prestigieuze uitgave zijn naam als grootste uitgever ter wereld. Op indringende wijze vestigt Sandra Langereis met De woordenaar de aandacht op een opmerkelijk leven in de zestiende eeuw, en op de geschiedenis van de Nederlanden in Antwerpen.

Wil je het boek lezen?De woordenaar in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sandra Langereis. Lezen De woordenaar Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN