Wymbritseradiel Wer is it lan sa wiid...

Wymbritseradiel Wer is it lan sa wiid... - K. Gildemacher | Northernlights300.org

...: GRATIS verzending! (NL) ISBN: 9789077948576, geïllustreerd, 240 blz ... bol.com | M. Sandburg artikelen kopen? Alle artikelen online ... ... Wymbritseradiel Wer is it lan sa wiid... (Paperback). Wymbritseradiel, wat bleef en veranderdeZevenentwintig dorpen en een stad vormen sinds 1984 samen... Wymbritseradiel Wer is it lan sa wiid... K. Gildemacher wat bleef en veranderde. Wymbritseradiel, wat bleef en veranderde Zevenentwintig dorpen en een stad vormen sinds 1984 samen de gemeente Wymbritseradiel. Er zijn flinke kernen ... Wymbritseradiel Wer is it lan sa wiid...: w ... Wymbritseradiel Wer is it lan sa wiid boek - Geschiedenis ... ... . Er zijn flinke kernen ... Wymbritseradiel Wer is it lan sa wiid...: wat bleef en veranderde: Amazon.es: K. Gildemacher, Karel F. Gildemacher, M. Sandburg, Marten Sandburg: Libros en idiomas ... Wymbritseradiel, wat bleef en veranderde Zevenentwintig dorpen en een stad vormen sinds 1984 samen de gemeente Wymbritseradiel. Er zijn flinke kernen, zoals IJlst, Heeg of Woudsend, maar ook hele kleine, zoals Sandfirden. ...

INFORMATIE

AUTEUR
K. Gildemacher
DIMENSIE
7,99 MB
BESTANDSNAAM
Wymbritseradiel Wer is it lan sa wiid....pdf

OMSCHRIJVING

Wymbritseradiel, wat bleef en veranderdeZevenentwintig dorpen en een stad vormen sinds 1984 samen de gemeente Wymbritseradiel. Er zijn flinke kernen, zoals IJlst, Heeg of Woudsend, maar ook hele kleine, zoals Sandfirden. De ruim zestienduizend inwoners, maken vanaf 2011 deel uit van een nieuwe gemeente in de Friese Zuidwesthoek. Om dat te markeren verschijnt dit boek. Wymbritseradiel is een mooie, waterrijke Friese plattelandsgemeente, met een agrarische sector en een toeristische, vooral rond de meren. Daarnaast is er industrie en transport, vaak ontstaan uit bedrijfjes van ondernemende inwoners. Oppervlakkig bekeken lijkt er nu weinig anders te zijn dan een kwart eeuw geleden. Maar onder dat oppervlak blijkt er wel degelijk veel te zijn veranderd, in het landschap, maar vooral in de mensen. Dynamiek en mobiliteit zijn kenmerken van vandaag. Ieder is inwoner van de global vilage. Alles gebeurt op groter schaal dan vroeger. Onze dorpen staan, dankzij moderne communicatiemiddelen open voor invloeden uit de grote wereld.Eindredakteur dr. Karel F. Gildemacher publiceerde over namen, landschappen, terpen, over skipperstaal en ook eerder over Wymbritseradiel. In dit boek wordt in woord en beeld een impressie gegeven van wat bleef en veranderde in jaren 1984-2010, als bloemen in een kleurig, fleurig boeket vrij in een vaas gezet. Een eresaluut aan de gemeenschap.

Wil je het boek lezen?Wymbritseradiel Wer is it lan sa wiid... in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur K. Gildemacher. Lezen Wymbritseradiel Wer is it lan sa wiid... Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN