Metamorfosen. Studies in religieuze geschiedenis 12 - Dienstbaar onder vuur

Metamorfosen. Studies in religieuze geschiedenis 12 - Dienstbaar onder vuur - none | Northernlights300.org

...erback, ISBN 9789087046170). De Tweede Wereldoorlog verstoorde in menig opzicht de orde van het aan regels gebonden bestaan van Nederlandse mannelijke en vrouwelijke religieuzen ... oorlogsboeken.nl : Uitgeverij Verloren ... . Desondanks is hun oorlogsbeleving en... Dienstbaar onder vuur: religieuzen en de Tweede Wereldoorlog Metamorfosen. Studies in religieuze geschiedenis, Band 12: Amazon.de: Dols, Chris, Gennip, Joep van ... Desondanks is hun oorlogsbeleving en geschiedenis vooralsnog weinig gethematiseerd in zowel de geschiedsc Dienstbaar onder vuur - Paperback - 9789087046170 | AKO boeken JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. Metamorfosen. Studies in religieuze geschiedenis 12 - Dienstbaar onder vuur is een geweldig boek. We raden u aan het boek van Metamorfosen. Studies in religieuze geschiedenis ... Bureau ISBN - Lennert Savenije ... . Metamorfosen. Studies in religieuze geschiedenis 12 - Dienstbaar onder vuur is een geweldig boek. We raden u aan het boek van Metamorfosen. Studies in religieuze geschiedenis 12 - Dienstbaar onder vuur PDF te downloaden op onze website 3dayslimburg.be Er zijn ook andere boeken van de auteur Metamorfosen. Metamorfosen. Studies in religieuze geschiedenis 11 - Creatie en recreatie (Paperback). Waar kloosters in de Middeleeuwen centra van cultuur en vorming... Dienstbaar onder vuur Chris Dols • Boek • paperback. ... Desondanks is hun oorlogsbeleving en geschiedenis vooralsnog weinig gethematiseerd in zowel de geschiedschrijving van orden en congregaties zelf als die van de Tweede Wereldoorlog. ... 12-2016. Inhoudsopgave . niet beschikbaar Dienstbaar onder vuur, EAN 9789087046170. Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Studies in religieuze geschiedenis: Dienstbaar onder vuur. Religieuzen en de Tweede Wereldoorlog D...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
5,69 MB
BESTANDSNAAM
Metamorfosen. Studies in religieuze geschiedenis 12 - Dienstbaar onder vuur.pdf

OMSCHRIJVING

De Tweede Wereldoorlog verstoorde in menig opzicht de orde van het aan regels gebonden bestaan van Nederlandse mannelijke en vrouwelijke religieuzen. Desondanks is hun oorlogsbeleving en geschiedenis vooralsnog weinig gethematiseerd in zowel de geschiedschrijving van orden en congregaties zelf als die van de Tweede Wereldoorlog. Deze bundeling van artikelen beoogt hierin verandering te brengen. Religieuzen zagen zichzelf geconfronteerd met een oorlogs- en bezettingssituatie die tot in hun kloosters en missieposten doordrong. Ze kregen te maken met bombardementen, confiscatie van eigendommen door de Duitse bezetter, inkwartiering van soldaten, en tekorten aan levensmiddelen. Tegelijkertijd waren ze zowel binnen als buiten de kloostermuren actief in het geven van hulp aan oorlogsslachtoffers, droegen ze bij aan verschillende vormen van verzet, speelden ze al dan niet noodgedwongen een rol in interneringskampen en bezochten ze als legeraalmoezenier slagvelden. Door zowel de voor- als naoorlogse periode in de analyse te betrekken en aandacht te schenken aan ontwikkelingen binnen en buiten de Nederlandse landsgrenzen, wil deze bundel bijdragen aan een genuanceerd en veelkleurig beeld van de geschiedenis van religieuzen en de Tweede Wereldoorlog.

Wil je het boek lezen?Metamorfosen. Studies in religieuze geschiedenis 12 - Dienstbaar onder vuur in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Metamorfosen. Studies in religieuze geschiedenis 12 - Dienstbaar onder vuur Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN