We hadden liefde, we hadden wapens

We hadden liefde, we hadden wapens - Christine Otten | Northernlights300.org

...rsens de woorden van politiechef Mauney uit: 'Robert, je hebt een hoop rassenonlusten veroorzaakt in deze stad, maar de state troopers zijn onderweg ... We hadden liefde, we hadden wapens | blog ... . We hadden liefde, we hadden wapens verteld het verhaal van de zoon en vrouw van Robert F. Williams. Over Robert zijn al meerdere boeken geschreven, maar nu wordt hun kant van het verhaal ook belicht. En op een geweldige manier! Het verhaal leest als een spannend boek, verveelt geen moment en blijft tot op de laatste pagina interessant. We hadden liefde, we hadden wapens Het levensverhaal van burgenrechtenbeweging aanjager Robert F. Williams en zijn gezin. Martin Luther King Goude ... Christine Otten We hadden liefde, we hadden wapens recensie ... . We hadden liefde, we hadden wapens Het levensverhaal van burgenrechtenbeweging aanjager Robert F. Williams en zijn gezin. Martin Luther King Gouden Krekel winnaar voor beste jeugdvoorstelling 2019 Celia! Celia Sanchez Cubaans revolutionair en de gevluchte salsakoningin Celia Cruz ontmoeten elkaar in een siwngende voorstelling. We Hadden Liefde, We Hadden Wapens omhelst de strijd voor het recht te zijn wie je bent, ongeacht de consequenties, de blues, liefde en moed. Deze actuele vertelling neemt je mee door de straten van North Carolina, Cuba en China en speelt in op het huidige debat over de cultureel diverse maatschappij in Nederland. We hadden liefde. We hadden wapens. Christine heeft een toegankelijke schrijfstijl - een schreef eens over haar stijl dat het 'zonder opsmuk' is, maar dat is precies wat ik waardeer, want de opsmuk vind je niet in de woorden, maar in het vernuftige bouwwerk, wat een boek toch ook is. We hadden liefde, we hadden wapens. Monroe, North Carolina, 1961. Robert F. Williams leidt geweldloze acties tegen de rassenscheiding in zijn stad. Als kort na elkaar zwarte vrouwen worde...

INFORMATIE

AUTEUR
Christine Otten
DIMENSIE
7,61 MB
BESTANDSNAAM
We hadden liefde, we hadden wapens.pdf

OMSCHRIJVING

Monroe, North Carolina, 1961. Robert F. Williams leidt geweldloze acties tegen de rassenscheiding in zijn stad. Als kort na elkaar zwarte vrouwen worden mishandeld door witte mannen en zwarte mannen worden vermoord door de Ku Klux Klan en de daders vrijuit gaan, roept Williams de zwarte bevolking op zich te bewapenen. Dat maakt hem tot doelwit: de kkk wil hem lynchen en de fbi verklaart hem tot staatsvijand nummer 1. Halsoverkop vlucht hij, samen met zijn vrouw en twee zoontjes. Eerst naar Cuba als gast van Fidel Castro, daarna naar China. Pas als Richard Nixon de banden met Mao Zedong aanhaalt kan het gezin huiswaarts keren. Otten vertelt dit waargebeurde verhaal vanuit de jongste zoon en de vrouw van Williams, een wervelende roman over strijd tegen onrecht en opkomen voor het recht te mogen zijn wie je bent, ongeacht de consequenties. Geschreven vanuit zielsverwantschap is We hadden liefde, we hadden wapens een nieuw hoogtepunt in een eigenzinnig oeuvre.

Wil je het boek lezen?We hadden liefde, we hadden wapens in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Christine Otten. Lezen We hadden liefde, we hadden wapens Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN