Alsof de weg ons zocht

Alsof de weg ons zocht - Julie Hendrickx | Northernlights300.org

...hter zich om duizenden kilometers verderop haar levenslot te verweven met dat van dove kinderen ... Julie Hendrickx: Alsof de weg ons zocht ... . Lessen rond het leven en werk van de Vlaamse zuster Jeanne Devos, naar aanleiding van de recente biografie: Alsof de Weg ons zocht (Lannoo, 2019, auteur Julie Hendrickx). Alsof de weg ons zocht; Alsof de weg ons zocht Jeanne Devos en haar strijd voor de dienstmeisjes in India. Julie Hendrickx Koop dit boek! gebonden: € 29,99: GRATIS verzending! (NL) ISBN: 9789401458368, 268 blz., mei 2019 Formaat ... dat er een weg moest zijn, en de onzekerheid over mezelf, mijn gevoelig ... Alsof de weg ons zocht - NRC Webwinkel ... ., mei 2019 Formaat ... dat er een weg moest zijn, en de onzekerheid over mezelf, mijn gevoeligheid voor kritiek en de overtuiging van anderen dat het toch niet zou lukken. Het werd luisteren, in geloof en vertrouwen. Heel dikwijls was het wachten in bereidheid. En handelen als de vraag en mogelijkheid op de weg kwam. Alsof de weg ons zocht, niet wij de weg . Alsof de weg ons zocht . Jeanne Devos en haar strijd voor de dienstmeisjes in India. Julie Hendrickx Lannoo Mens en Maatschappij. Dit boek kopen? Zoek een boekhandel in je buurt. Toevoegen aan iWish In 1963 laat Jeanne Devos, begeesterd door de ... naar de website : voor jongeren : in english : en français : de vorige e-brieven : uw emailadres : de brugklassen : een kortfilm : recent : uw steun . Het boek van de hand van Julie Hendrickx ALSOF DE WEG ONS ZOCHT is nu verkrijgbaar in de boekhandel. Uitgeverij Lannoo. Alsof de weg ons zocht. Boek (overige) 0. Auteur . Julie Hendrickx. Uitgever . Lannoo. Publicatiedatum . Mei 2019. Uitvoering . Paperback 268 pagina's. Artikelnummer (ISBN) 9789401458368 . €29,99. verzendkosten niet inbegrepen. inclusief 6% btw. Aantal . Jeanne Devos en haar strijd voor de dienstmeisje in India. Alsof de weg ons zocht 23 november 2009 om 00:00 uur Op het paleis kreeg JEANNE DEVOS vorige week het Grootkruis in de Kroonorde voor haar werk in Mumbai, waar acht miljoen mensen op straat leven....

INFORMATIE

AUTEUR
Julie Hendrickx
DIMENSIE
6,30 MB
BESTANDSNAAM
Alsof de weg ons zocht.pdf

OMSCHRIJVING

In 1963 laat Jeanne Devos, begeesterd door de mystiek van India, het klooster van de Zusters van de Jacht in Heverlee bij Leuven achter zich om duizenden kilometers verderop haar levenslot te verweven met dat van dove kinderen. Wanneer in de buurt van het Indiase klooster een 13-jarig dienstmeisje verkracht wordt door haar werkgever, ontdekt Jeanne echter een heel ander India. De verborgen leefwereld van huispersoneel blijkt voor miljoenen vrouwen een complexe kluwen van onderdrukking en diepgewortelde religieuze en culturele tradities.Jeanne Devos, 'sister Justice', gaat de strijd aan, gesteund door de Kerk, maar tegengewerkt door werkgevers, politie en maffia. Gaandeweg ruilt ze kap en habijt voor een sari en slaagt ze erin een pluralistische stroom van verzet op gang te brengen. Jeanne weet door te dringen tot de International Labour Organisation (ILO) in Genève die als kroon op haar onwrikbare inzet in 2011 Conventie 189 goedkeurt: huisarbeid wordt voortaan wereldwijd erkend als arbeid. Wat in 1985 begon als een geïmproviseerde vergadering is vandaag een vakbond met miljoenen leden, tot ver buiten de grenzen van India.Jeanne Devos wordt voor haar werk meermaals bekroond. In 2000 krijgt ze een eredoctoraat van de KU Leuven en in 2002 mag ze de International Gandhi Award in ontvangst nemen. In 2005 wordt ze uiteindelijk genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede.Een intiem levensverhaal van een Vlaamse missionaris, wereldburger avant la lettre, én een beweging met een onuitwisbare boodschap van hoop en solidariteit.

Wil je het boek lezen?Alsof de weg ons zocht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Julie Hendrickx. Lezen Alsof de weg ons zocht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN