NEN 9140 Veilig werken aan elektrische voertuigen

NEN 9140 Veilig werken aan elektrische voertuigen - Ing. R.E.M. Groenewegen | Northernlights300.org

...en door onder andere autodealers, autoreparatie- en onderhoudsbedrijven, schadeherstelbedrijven, bergingsbedrijven en ook hulpverleningsinstanties ... ARBO wetgeving - Elgersma BV ... . Heb je geleerd hoe je volgens de NEN-9140 procedure veilig kunt werken aan elektrische en hybride voertuigen; Ben je op de hoogte van de gereedschappen en beschermingsmaatregelen die nodig zijn bij de werkzaamheden; Weet je welke reparaties volgens de fabrikant wél en welke niet zijn toegestaan; Heb je een elektrisch voertuig spanningsvrij gemaakt Veilig werken aan hybride- en elektrische voertuigen (NEN 9140) Mobiliteit en Transport Tijdens deze ééndaagse training leert u hoe elektrische en hybride voertuigen (e-voertuigen) in elkaar zitten. Dit helpt u om beter te begrijpen wat de risico's zijn, zodat u weet hoe u veilig met deze voertuigen kunt werken. Er zijn geen data gepland. In ... NEN 9140 Veilig werken aan elektrische bedrijfsvoertuigen ... . Dit helpt u om beter te begrijpen wat de risico's zijn, zodat u weet hoe u veilig met deze voertuigen kunt werken. Er zijn geen data gepland. In deze training staat het veilig werken aan voertuigen met verhoogde spanning centraal. Hybride (HEV)-en elektrische(EV) voertuigen maken gebruik van elektrische spanningen die de gebruikelijke spanningsniveaus van 12V en 24V ver overschrijden. De gebruikte spanningsniveaus van HEV en EV voertuigen kunnen van 100V oplopen tot wel 700V! Veilig omgaan met elektrische en hybride voertuigen - NEN-9140 Online 1 juli 2020, Online Nog 50 plaatsen Praktijkbegeleidingspakket praktijkopleider 3 juli 2020, Online Nog 70 plaatsen Uitgelichte opleidingen Aan het werken aan e-voertuigen zijn gevaren gebonden, zoals brand, batterijen die kunnen ontploffen en andere elektrische gevaren. Voor wie Deze training is zeer nuttig voor monteurs die werken aan elektrische auto's, voor medewerkers van sleepbedrijven en voor medewerkers van toeleveranciers van elektrische auto-onderdelen (bijvoorbeeld airco-systemen)....

INFORMATIE

AUTEUR
Ing. R.E.M. Groenewegen
DIMENSIE
7,89 MB
BESTANDSNAAM
NEN 9140 Veilig werken aan elektrische voertuigen.pdf

OMSCHRIJVING

De risico's van het werken aan elektrische auto's zijn anders dan bij gewone voertuigen. Om die reden is in 2013 de norm NEN 9140 ontwikkeld: veilig werken aan elektrische voertuigen.De voor- en nadelen van elektrische auto's en hybride auto's worden vaak besproken. Veel minder aandacht is er voor de veiligheidsaspecten van het werken aan elektrisch aangedreven voertuigen.De risico's van het werken aan elektrische auto's zijn anders dan bij gewone voertuigen. Ten eerste is de spanning waarop de voertuigen werken veel hoger dan de accuspanning bij gewone auto's. Ten tweede kan het werken aan de besturing ertoe leiden dat de auto spontaan in beweging komt. Om die reden is in 2013 de norm NEN 9140 ontwikkeld: veilig werken aan elektrische voertuigen.

Wil je het boek lezen?NEN 9140 Veilig werken aan elektrische voertuigen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ing. R.E.M. Groenewegen. Lezen NEN 9140 Veilig werken aan elektrische voertuigen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN