Over God gesproken

Over God gesproken - Gerrit Immink | Northernlights300.org

...e vaardigheden.Want soms zijn kerkgangers geboeid naar een preek, maar het kan ook gebeuren dat ze afhaken en het hen werkelijk niets doet ... Over God gesproken - Stichting Bijbelwijzer ... . Een god of godheid (geslachtsneutraal; cfr. vrouwelijk godin) is een hypothetisch bovennatuurlijke entiteit die door gelovigen als machtig, bovenmenselijk wezen wordt aanbeden en verantwoordelijk wordt geacht voor bepaalde aspecten van de werkelijkheid, dan wel voor de werkelijkheid als geheel. [bron?] Goden kunnen geacht worden te leven op aarde, met name in de natuur, alsook in de hemel of ... Ter gelegenheid van het verschijn ... God (algemeen) - Wikipedia ... . [bron?] Goden kunnen geacht worden te leven op aarde, met name in de natuur, alsook in de hemel of ... Ter gelegenheid van het verschijnen van het nieuwe boek van Gerrit Immink hield de Protestants Theologische Universiteit (PThU) samen met Areopagus (IZB) op 20 september van dit jaar een studiemiddag over de preek.. In het boek 'Over God gesproken.De preek in theorie en praktijk' biedt Immink een theologie van de prediking.Op de studiemiddag werd aandacht gegeven aan de performance. Over God gesproken... Even wat tussendoor .... Zo al denkend over God, misschien bladerend in een Bi...

INFORMATIE

AUTEUR
Gerrit Immink
DIMENSIE
10,40 MB
BESTANDSNAAM
Over God gesproken.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek gunt ons een blik in de werkkamer van de dominee. Wekelijks een preek maken is een hele klus. Tijdens dat voorbereidingsproces wordt een beroep gedaan op theologische, communicatieve en pastorale vaardigheden. Want soms zijn kerkgangers geboeid naar een preek, maar het kan ook gebeuren dat ze afhaken en het hen werkelijk niets doet. Hoe raken kerkgangers betrokken en met welke stijl en inhoud spreken voorgangers hun hoorders aan? In dit boek komen enkele grondlijnen van de preek aan de orde: is de verkondiging werkelijk Woord van God?, de preek als performance en het vraagstuk van de hermeneutiek. Het boek is bedoeld voor allen die beter zicht willen krijgen op de preek.

Wil je het boek lezen?Over God gesproken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gerrit Immink. Lezen Over God gesproken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN