Nietzsche

Nietzsche - Rüdiger Safranski | Northernlights300.org

...en andere twee boeken zijn die in sfeer zozeer met elkaar contrasteren: het profetische, bombastische van Zarathoestra en het luchtige, dartele van De vrolijke wetenschap ... bol.com | Nietzsche-bibliotheek - De vrolijke wetenschap ... ... . Friedrich Wilhelm Nietzsche (Röcken, 15 oktober 1844 - Weimar, 25 augustus 1900) was een beroemde Duitse filosoof, dichter en componist.Nietzsche stond om zijn radicale ideeën, waaronder zijn opvattingen over de slavenmoraal en herenmoraal.De Übermensch met de Herrenmoraal was het ideaal. Nietzsche wödden stark met zien filosofie beïnvloed deur de Duutse filesoof Arthur Schopenhauer, waor hi'j zien meta ... Friedrich Nietzsche: 407 Citaten, quotes en wijsheden ... ... .De Übermensch met de Herrenmoraal was het ideaal. Nietzsche wödden stark met zien filosofie beïnvloed deur de Duutse filesoof Arthur Schopenhauer, waor hi'j zien metafysica van de Wille over 't algemien overnamen, mar hi'j hef der aandere ethiese consequentie an verbunnen: waor Schopenhauer veur 't ascetiese 'apollinische' levensholding veurstaander was, daor was Nietzsche juuste 'n veurstaander van 'n 'dionysiese' bevestiging van de ... Met al zijn afkeer van het christendom was Friedrich Nietzsche een bewonderaar van Jezus. Maar dat is dan ook een heel andere Jezus dan de kerk van hem heeft gemaakt. En trouwens: Jezus heeft nooit ofte nimmer een kerk willen stichten. De auteur is schrijver van het tot nu toe driedelige Friedrich Nietzsche en de bronnen van de westerse beschaving, verschenen bij uitgeverij Ambo. Friedrich Nietzsche (1844—1900) Nietzsche was a German philosopher, essayist, and cultural critic. His writings on truth, morality, language, aesthetics, cultural theory, history, nihilism, power, consciousness, and the meaning of existence have exerted an enormous influence on Western philosophy and intellectual history. Nietzsche spoke of "the death of God," and foresaw the dissolution ... Nietzsche heeft voor de beschrijving van zijn ideeën zijn eigen beelden en begrippen verzonnen. Volgens hem wordt het toneel van het leven beheerst door de dramatische worsteling tussen twee driften, belichaamd door de zonen van Zeus en halfbroers Dionysus, god van de wijn en de roes, en Apollo ......

INFORMATIE

AUTEUR
Rüdiger Safranski
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Nietzsche.pdf

OMSCHRIJVING

Er is bijna niemand die ons denken zo sterk heeft beïnvloed als Friedrich Nietzsche (1844–1900), en bijna niemand is zo slecht begrepen. Rüdiger Safranski, vooraanstaand Nietzsche-kenner, beschrijft Nietzsches gekwelde levenen analyseert tegelijkertijd de filosofische implicaties van diens moraal, religie en kunst. Safranski's heldere biografie schetst een meeslepend en genuanceerd portret van de grote filosoof van de negentiende eeuw. Hij maakt begrijpelijk hoe diens nihilisme in zijn leven is geworteld; een grootse prestatie.

Wil je het boek lezen?Nietzsche in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rüdiger Safranski. Lezen Nietzsche Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN