Kind van de rekening

Kind van de rekening - George Berben | Northernlights300.org

...kdagen. Eenvoudig bestellen. Veilig betalen ... Kind van de rekening | De Volkskrant ... . Gratis thuislevering vanaf € 20. Gratis levering in je Standaard Boekhandel. Specificaties. 'Het kind van de rekening' door Peter Adriaenssens - Onze prijs: €19,99 - Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis Het boek ''Kind van de rekening'', is een beknopte analyse van de ontwikkeling van merendeels Antilliaanse en Arubaanse adolescenten. De illustratie op de cover weerspiegelt het onbehagelijk gevoel waar deze kinderen onder gebukt gaan, wanneer ze de ouderlijke steun en liefde moeten ontberen. Een gevoel van leegte, verveling, eenzaam ... Het kind van de rekening door Peter Adriaenssens (gebonden ... ... . Een gevoel van leegte, verveling, eenzaamheid, De auteur heeft twee interviews uit zijn boek Kind van de rekening (Sjaloom, 1977), met jeugdbelevenissen in de jaren '40-'45, voor de radio bewerkt. We horen afwisselend een man en een vrouw praten. Ze praten niet met elkaar, maar ieder voor zich uit, in een monoloog en met de oorlog als achtergrond. Kind van de rekening. Een kind van de zonde. En ook: de dochter van de maîtresse. Een leven lang had Chris Van Camp het gevoel dat ze er niet mocht zijn. Nu, met haar boek De kus van Dabrowski, komt ze voor het eerst thuis. Het is ongeveer een jaar geleden dat ze het 'getreuzel' van de Raad voor de Kinderbescherming niet langer wenste te accepteren, vertelt Sigrid van de Poel, directeur van Jeugdzorg Amsterdam. 'Een melding via het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (amk) dat er een kind uit het raam was gevallen.Dood. In dat gezin was al eerder een kind verongelukt in huis. Na de aankondiging van deze herstructurering verkopen de aandeelhouders nu hun aandelen met winst, terwijl gewone mannen en vrouwen moeten aanvaarden dat alleen zij het kind van de rekening worden. Shareholders are selling off equity at a profit, on the back of the restructu...

INFORMATIE

AUTEUR
George Berben
DIMENSIE
6,3 MB
BESTANDSNAAM
Kind van de rekening.pdf

OMSCHRIJVING

George wordt in juni 1945 als onwettig en ongewenst kind geboren in een kindertehuis in Velp.Zijn geboorte wordt als een grote schande ervaren en zijn grootouders stellen dan ook alles in het werk om zijn bestaan geheim te houden. Alle geoorloofde en ongeoorloofde middelen worden hierbij gebruikt. Een priester treft hem ondervoed en verwaarloosd aan en dan wordt hij bij pleegouders in Velp geplaatst. Na zes gelukkige jaren als kind van een kruideniersechtpaar wordt het geluk abrupt verstoord als zijn biologische moeder hem opeist en zijn pleegvader van seksueel misbruik beschuldigt. Deze valse beschuldiging slaat diepe wonden in het gezin van de pleegouders en zal als een donkere schaduw over het verdere leven van George blijven hangen. Door mishandelingen en vernederingen van zijn 'moeder' verandert George in korte tijd van een vrolijke, onbezorgde jongen in een diepongelukkig kind. Bijgestaan door de biologische grootouders laat moeder George als moeilijk opvoedbaar kind in een staatsinrichting plaatsen. Dan begint voor hem een strijd van leven en overleven. Een strijd voor een eigen identiteit, voor het vinden van zijn biologische vader, een strijd tegen vooroordelen. Maar vooral een strijd tegen zijn biologische moeder en tegen overheidsinstanties.Wat George in zijn leven allemaal is overkomen grenst aan het ongelooflijke. Het laat de lezer verbluft achter, zo kan het dus ook gaan met een kind in Nederland. In de herfst van zijn leven zoekt de auteur nu naar rust in zijn bestaan.

Wil je het boek lezen?Kind van de rekening in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur George Berben. Lezen Kind van de rekening Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN