Vrijheid en Rede

Vrijheid en Rede - Bert Altena | Northernlights300.org

...lading. Rationaliteit blijkt tot waanzin te kunnen leiden, vrijheid tot onderdrukking ... Boekwinkeltjes.nl - Vrijheid en Rede / Geschiedenis van ... ... .De eerste druk stamt uit 2003, de tweede uit 2006, Niet de historische gebeurtenissen of personen tussen 1750 en 1989 staan in dit boek centraal, maar de maatschappijgeschiedenis in het genoemde tijdvak. Koop nu Vrijheid en rede van Bert Altena, Dick van Lente bij Boekenwereld. Veilig winkelen, bestellen en betalen! Vrijheid is een essentieel begrip voor de ethiek . Moreel toerekenbare handelingen zijn gekoppeld aan twee voorwaarden - aan de rede e ... Vrijheid en rede, Bert Altena, Dick van Lente - Ebook ... ... . Moreel toerekenbare handelingen zijn gekoppeld aan twee voorwaarden - aan de rede en aan de vrije wil van de handelende persoon. Vrijheid is echter een vaag en meerzinnig begrip. Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek Vrijheid en Rede, geschreven door B. Altena & D. van Lente. De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg over van lente, politieke en economische geschiedenis, peg, kruse & altena. Vrijheid en rede worden als belangrijke kenmerken van Westerse samenlevingen gezien. Tijdens de Verlichting maakten die samenlevingen zich los van kerkelijk en wereldlijk gezag, tijdens de Franse Revolutie van de oude staats- en maatschappijopbouw en tijdens de industri le revolutie van belemmerende instituties en natuurlijke beperkingen. 3 Inleiding In de derde antinomie van de rede in Kants Kritiek van de zuivere rede staat vrijheid, begrepen als spontane causaliteit, tegenover het determinisme van de natuur. In deze scriptie onderzoek ik in hoeverre vrijheid denkbaar is naast het determinisme van de natuur....

INFORMATIE

AUTEUR
Bert Altena
DIMENSIE
8,79 MB
BESTANDSNAAM
Vrijheid en Rede.pdf

OMSCHRIJVING

Dit handboek behandelt ontstaan en kenmerken van het moderne Westerse maatschappelijtype. Bert Altena en Dick van Lente, historicik werkzaam aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, beschrijven de ingrijpende economische, culturele en politieke veranderingen vanaf het midden van de achttiende eeuw tot aan de val van de communistische regimes in 1989. Vrijheid en rede worden als belangrijke kenmerken van Westerse samenlevingen gezien. Tijdens de Verlichting maakten die samenlevingen zich los van kerkelijk en wereldlijk gezag, tijdens de Franse Revolutie van de oude staats- en maatschappijopbouw en tijdens de industriële revolutie van belemmerende instituties en natuurlijke beperkingen. Rede en vrijheid hebben niet alleen een positieve lading. Rationaliteit blijkt tot waanzin te kunnen leiden, vrijheid tot onderdrukking.

Wil je het boek lezen?Vrijheid en Rede in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bert Altena. Lezen Vrijheid en Rede Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN