De betonnen droom

De betonnen droom - Daan Dekker | Northernlights300.org

...worden en tegelijkertijd het collectief heilig zou zijn ... De betonnen droom - Daan Dekker - 9789400404731 | Bruna.nl ... . Het boek 'De betonnen droom' verschijnt 13 december bij uitgeverij Thomas Rap. ISBN 978 94 004 0473 1 paperback ca. 336 pag. ca. €19,99 verschijnt ook als e-book. Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox. Over 'De betonnen droom' Op 13 december 2016 viert de bekendste wijk van Nederland zijn vijftigste verjaardag. Op diezelfde dinsdag verschijnt bij Uitgeverij Thomas ... bol.com | De betonnen droom, Daan Dekker | 9789400404731 ... ... . Op diezelfde dinsdag verschijnt bij Uitgeverij Thomas Rap het boek De betonnen droom, de biografie van de Bijlmer en zijn eigenzinnige bouwmeester. De betonnen droom is informatief, geeft helder de beweegredenen van de stedenbouwkundige weer, laat ook zien hoe de goede bedoelingen van het ontwerpteam werden gefnuikt door ambtenarij, door de ego's van de hoofden van verschillende grootstedelijke diensten en natuurlijk door het angstvallig binnen de perken houden van de kosten. In De betonnen droom gaat Daan Dekker op zoek naar het verhaal van een mysterieuze en eigenzinnige stedenbouwkundige die ten zuidoosten van Amsterdam zijn droom hoopte te realiseren: een futuristische wijk waar de ultieme vrijheid beleefd zou worden en tegelijkertijd het collectief heilig zou zijn. De betonnen droom book. Read 4 reviews from the world's largest community for readers. Geschiedenis van de bouw van de Bijlmer in de jaren zestig en van ... De betonnen droom volgt Nassuth als hij na de oorlog, vervuld van mooie tropenherinneringen maar ook getraumatiseerd door oorlogservaringen, in Delft aan de studie bouwkunde begint. In Amsterdam wordt hij bouwmeester van het grootste project uit zijn tijd: de Bijlmermeer. De betonnen droom. 29.06.17. Het is de tijd van de Bijlmerjubilea. In november 2018 is het precies 50 jaar geleden dat de eerste bewoners in de Bijlmer de sleutel van hun nieuwe huis kregen. Dat wordt gevierd, maar dit jubileum was niet de motivatie waarmee auteur/journalist Daan Dekker De Betonnen Droom schreef. 'De betonnen droom' - 50 jaar Bijlmer . dinsdag 21 november 2017 . Aankomende zaterdag beginnen de festiviteiten rond het vijftigjarig bestaan van de Bijlmer. Daan Dekker - De betonnen droom. Maarten van Bracht , 3 januari 2017 Carel Weeber zat er niet mee dat zijn Zwarte Madonna in Den Haag al na twintig jaar werd gesloopt en gaf zijn beroep op...

INFORMATIE

AUTEUR
Daan Dekker
DIMENSIE
5,32 MB
BESTANDSNAAM
De betonnen droom.pdf

OMSCHRIJVING

Siegfried Nassuth kent een vrije en gelukkige jeugd in Nederlands-Indië, tot de Japanners in 1942 binnenvallen. Op negentienjarigeleeftijd wordt hij tewerkgesteld aan de Birmaspoorlijn.Na de oorlog begint Siegfried, vervuld van mooie tropenherinneringenmaar ook getraumatiseerd door oorlogservaringen, inDelft aan de studie bouwkunde. In Amsterdam wordt hij bouwmeestervan het grootste project uit zijn tijd: de Bijlmermeer.Een ruim opgezette wijk van honingraatflats met modernewoningen te midden van ongekend veel groen. In De betonnendroom gaat Daan Dekker op zoek naar het verhaal van eenmysterieuze en eigenzinnige stedenbouwkundige die ten zuidoostenvan Amsterdam zijn droom hoopte te realiseren: eenfuturistische wijk waar de ultieme vrijheid beleefd zou wordenen tegelijkertijd het collectief heilig zou zijn. Het liep anders.Een ontwerp vol grote idealen werd al snel ingehaald door deweerbarstige realiteit.

Wil je het boek lezen?De betonnen droom in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Daan Dekker. Lezen De betonnen droom Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN