Handboek Neuro Developmental Treatment

Handboek Neuro Developmental Treatment - none | Northernlights300.org

...r het echtpaar Bobath. NDT wordt daarom ook wel Bobath-therapie genoemd ... Neuro-Developmental Treatment PDF - Download Medical Books ... . Neuro Developmental Treatment (N.D.T.) Algemeen Patiënten met een hersenbeschadiging zijn vaak halfzijdig verlamd. De N.D.T. is een methode om deze patiënten te verzorgen, te begeleiden en te behandelen. De N.D.T.-methode is gebaseerd op een 24-uurs plan. Dit houdt in dat de behandelprincipes consequent 24 uur per dag in de praktijk worden ... Neuro-Developmental Treatment (Hardcover). FOUR STARS from Doody's ... PDF Neurologie Neuro Developmental Treatment ... ... Neuro-Developmental Treatment (Hardcover). FOUR STARS from Doody's Star Ratings (TM) This book provides students and clinicians with high quality... Handboek Neuro Developmental Treatment: een praktische leidraad voor verpleegkundigen en paramedici | P.R.C. van Keeken, M. Kaemingk | ISBN: 9789035220751 | Kostenloser Versand für alle Bücher mit Versand und Verkauf duch Amazon. Compra Handboek Neuro Developmental Treatment: een praktische leidraad voor verpleegkundigen en paramedici. SPEDIZIONE GRATUITA su ordini idonei Neuro Developmental Treatment (NDT) Techniques History. Developed by Berta Bobath, PT and Karel Bobath, MD for functional recover; Main patient populations include: adult CVA/hemiplegia, and Cerebral Palsy Aan de Neuro Development Treatment (NDT), is vrijdag officieel een einde gekomen. De benaderingswijze NDT werd sinds het einde van de jaren tachtig in de neurologieverpleegkunde gebruikt. 0. Artikel bewaren. Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan. De Neuro Developmental Treatment is een methode om deze patiënten te verzorgen, te begeleiden en te behandelen. De Neuro Developmental Treatment-methode is gebaseerd op een 24-uurs plan. Dit houdt in dat de behandelprincipes consequent 24 uur per dag in de praktijk worden gebracht. Noté /5: Achetez Handboek Neuro Developmental Treatment: een praktische leidraad voor verpleegkundigen en paramedici de Keeken, P.R.C. van, Kaemingk, M.: ISBN: 9789035220751 sur amazon.fr, des millions de livres livrés chez vous en 1 jour Neurodevelopmental treatment (NDT) is a hands-on treatment approach used by physical therapists, occupational therapists, and speech-language pathologists. NDT was developed to enhance the function of adults and children who have difficulty controlling movement as a result of neurological challenges, such as cerebral palsy, stroke, and head injury. Used as the core textbook in NDT Certificate courses, Neur...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
8,84 MB
BESTANDSNAAM
Handboek Neuro Developmental Treatment.pdf

OMSCHRIJVING

In 1985 is de Stichting NDT-Opleiding Nijmegen gestart met het geven van NDT-cursussen aan verpleegkundigen en verzorgenden. Dat is het begin geweest van een enorme verandering in de zorg voor CVA-patiënten. Voorheen werd deze zorg op traditionele basis verleend. Er lag geen behandelconcept aan ten grondslag. Revalidatie vond vooral plaats in revalidatiecentra. Met name fysiotherapie, ergotherapie en logopedie behandelden de patiënt. Met het betrekken van de verpleging ontstaat de mogelijkheid om revalidatie vanuit een 24-uursconcept te benaderen. Het werk van paramedici en verpleging komt hierdoor meer in elkaars verlengde te liggen. Het inzicht groeit dat de herstelkansen voor de patiënt gebaat zijn bij een goedgeschoolde verpleging en bij een intensieve afstemming en samenwerking tussen de betrokken disciplines. Bovendien kan de revalidatie van de CVA-patiënt nu al starten in het ziekenhuis, vanaf het moment van opname.Met name na 1990 is het aantal cursussen en het aantal cursusplaatsen voor verpleegkundigen fors toegenomen. Het aantal aanmeldingen voor paramedische NDT-cursussen groeit sterk. Voor verpleegkundigen is het mogelijk geworden om aan een NDT-vervolgcursus deel te nemen. Bovendien wordt het NDT-concept ook bij andere dan CVA-patiënten toegepast en steeds vaker worden ook andere aanvullende behandelconcepten door verpleegkundigen aangewend. Hieruit is een sterke ontwikkeling naar neurorevalidatie waar te nemen. Neurorevalidatie is de behandeling van patiënten met een centraal neurologische aandoening met als doel het leren, herleren en leren behouden van functies, vaardigheden en situatief handelen én het voorkomen van complicaties.Deze processen verlopen niet altijd even soepel en als vanzelfsprekend. Van verpleegkundigen wordt gevraagd dat zij zich veel nieuwe kennis en kunde eigen maken. Bovendien betekent het integreren van revalidatietechnieken in het verpleegkundig handelen dat verpleegkundigen de zorgverlening anders leren benaderen en ook anders gaan organiseren. Intensief samenwerken met verschillende disciplines houdt in het ter discussie durven stellen van de eigen professionele autonomie en het inzicht hebben in elkaars mogelijkheden.De verpleegkundigen van de afdeling neurologie van het Academisch Ziekenhuis Nijmegen St.Radboud hebben neurorevalidatie en methodisch handelen expliciet als uitgangspunten van beleid gekozen. Vanuit dit beleid is in samenwerking met fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en anderen dit Handboek Neuro Developmental Treatment ontwikkeld. Het is een hulpmiddel in het boeiende proces van groei van deskundigheid en intensivering van samenwerking ten behoeve van een patiëntengroep die dat maar al te zeer nodig heeft.

Wil je het boek lezen?Handboek Neuro Developmental Treatment in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Handboek Neuro Developmental Treatment Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN