Arboinformatie 40 - Aansprakelijkheid

Arboinformatie 40 - Aansprakelijkheid - R.O.B. Poort | Northernlights300.org

... de afhandeling van letselschade is het vaststellen van de aansprakelijkheid een noodzakelijke stap ... wetten.nl - Regeling - Burgerlijk Wetboek Boek 6 - BWBR0005289 ... . Aansprakelijkheid kan volledig of gedeeltelijk worden erkend door de veroorzaker, maar ook volledig worden afgewezen. Soms moet de rechter worden gevraagd een oordeel te vellen over de aansprakelijkheid in een letselschadezaak. Burgerrechtelijke aansprakelijkheid: We spreken van burgerrechtelijke aansprakelijkheid wanneer iemand niet met opzet schade veroorzaakt. Denk bijvoorbeeld aan een kraanman die tijdens het uitvoeren van zijn werk zijn lading laat valle ... ArboInformatie 40 aansprakelijkheid van R.O.B. Poort ... ... . Denk bijvoorbeeld aan een kraanman die tijdens het uitvoeren van zijn werk zijn lading laat vallen en iets kapotmaakt. Deze vorm van aansprakelijkheid heeft als voornaamste doel het vergoeden van de schade. Afdeling 3. Aansprakelijkheid Artikel 1571 Aansprakelijkheid vervoerder 1.De vervoerder is aansprakelijk voor de schade ten gevolge van geheel of gedeeltelijk verlies of beschadiging van de zaken vanaf de aanneming ten vervoer tot aan de aflevering, alsmede ten gevolge van de vertraging in de aflevering. Aansprakelijkheid van bestuurders van een vennootschap - bestuursaansprakelijkheid - bestuurdersaansprakelijkheid (WA) Aansprakelijkheidsverzekering Afsluiten? ANWB Aansprakelijkheidsverzekering voor je gezin en huisdier. Hoge Dekking tot 2,5 miljoen. Bereken je Premie online....

INFORMATIE

AUTEUR
R.O.B. Poort
DIMENSIE
6,69 MB
BESTANDSNAAM
Arboinformatie 40 - Aansprakelijkheid.pdf

OMSCHRIJVING

De uitgave Aansprakelijkheid verschaft inzicht in de belangrijkste delen van de wetgeving waarmee leiding en medewerkers van een bedrijf of organisatie te maken krijgen als het gaat om aansprakelijkheid voor arbeidsongevallen en beroepsziekten.In deze herziene editie zijn de recente ontwikkelingen op het gebied van wetgeving en rechtspraak verwerkt. Er zijn veel nieuwe voorbeelden opgenomen die gebaseerd zijn op actuele jurisprudentie. Verschillende onderwerpen, zoals dwingend en regelend recht, de rol en bevoegdheden van de OR of het melden van beroepsziekten, zijn nader uitgewerkt. Verder zijn nieuwe onderdelen opgenomen over onder andere de taken en bevoegdheden van de Inspectie SZW, werking en handhaving van de arbocatalogus, goed werkgeverschap en dekking van schade.Belangrijke vragen die in deze uitgave worden beantwoord:- Hoe komt wet- en regelgeving tot stand?- Wat behelst de arbowetgeving en hoe vindt handhaving plaats?- Wanneer is een werkgever aansprakelijk voor een arbeidsongeval of beroepsziekte?- Welke actoren binnen een bedrijf of organisatie kunnen ook aansprakelijk worden gesteld?Aansprakelijkheid maakt deel uit van de reeks Arbo-Informatiebladen, richtlijn voor de arbocatalogus. Bij het samenstellen van deze reeks is een redactieadviesraad betrokken die bestaat uit TNO Kwaliteit van Leven, NEN en het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten.

Wil je het boek lezen?Arboinformatie 40 - Aansprakelijkheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur R.O.B. Poort. Lezen Arboinformatie 40 - Aansprakelijkheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN