De Laatste Dag Van De Jeugd

De Laatste Dag Van De Jeugd - Antonio Delfini | Northernlights300.org

...n de bundel is wonderlijk: naar het einde toe wordt het beter en mooier, heel anders dan in de levens die Delfini beschrijft ... Adolf Hitler - Wikipedia ... . Antonio Delfini: De laatste dag van de jeugd Vertaald door Anthonie Kee, Coppens & Frenks, 24,95. Deze embed wordt niet getoond. U heeft via cookie-instellingen gekozen om deze embed niet te tonen. Internationale Dag van de Jeugd. Datum: woensdag 12 augustus 2020. Op 17 december 1999 heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een resolutie aangenomen waarbij 12 augustus werd uitgeroepen tot Internationale Dag van de Jeugd (International Youth Day). Internationale Dag van de Jeugd. Verenigde Naties. De verhalenbundel De laatste dag van de jeugd van Antonio Delfini, gebo ... De laatste dagen van de jeugd van Antonio Delfini | Boek ... ... . Internationale Dag van de Jeugd. Verenigde Naties. De verhalenbundel De laatste dag van de jeugd van Antonio Delfini, geboren in 1908 te Modena, verscheen voor het eerst in 1938 en trok aanvankelijk nauwelijks aandacht. in 1956 werd de bundel opnieuw uitgegeven, aangevuld met een uitgebreide autobiografische inleiding. in 1963 volgde een derde uitgave: de bundel werd bekroond met de Premio Viareggio, een van de meest prestigieuze literaire ... Van maandag 24 augustus t/m vrijdag 28 augustus organiseren wij met elkaar, in samenwerking met onze tennisschool Totaal in Tennis, de Jeugd Tennisdagen! Alle kinderen die lid zijn van de organiserende verenigingen, kunnen 3 dagen komen trainen en wedstrijden spelen tegen elkaar onder begeleiding van meerdere trainers. In 1999 hebben de Verenigde Naties 12 augustus uitgeroepen tot Internationale Dag van de Jeugd. Deze Dag staat volledig in het teken van kinderen van 15 tot 24 jaar (de VN's officiële definitie van 'jeugd') en wat zij betekenen voor de wereld. Want enkele jaren van nu zijn zij het die uw eten prakken en u rondrijden door ...

INFORMATIE

AUTEUR
Antonio Delfini
DIMENSIE
4,27 MB
BESTANDSNAAM
De Laatste Dag Van De Jeugd.pdf

OMSCHRIJVING

De verhalenbundel ''De laatste dag van de jeugd'' van Antonio Delfini, geboren in 1908 te Modena, verscheen voor het eerst in 1938 en trok aanvankelijk nauwelijks aandacht. in 1956 werd de bundel opnieuw uitgegeven, aangevuld met een uitgebreide autobiografische inleiding. in 1963 volgde een derde uitgave: de bundel werd bekroond met de Premio Viareggio, een van de meest prestigieuze literaire prijzen van Italië. De auteur was enige maanden daarvoor overleden.De verhalen van Delfini spelen zich af in en rond Modena en worden bevolkt door personages, veelal afsplitsingen van de auteur zelf, die hun beste jaren al geruime tijd achter zich hebben, vaak treurig-melancholieke figuren, hele en halve mislukkelingen, die slechts troost vinden bij hun herinneringen en hun dagen en daden van weleer. Ze lijken machteloos te staan tegenover het lot en de voorbijsnellende tijd. Het kernthema in de verhalen van Delfini is de macht van de herinnering. De lezer betreedt een wereld van vage, onbestemde verlangens, dagdromen en verloren illusies. In ''De laatste dag van de jeugd'' schept Delfini een Modena dat tegelijk reëel en imaginair is. Delfini overleed in 1963. Zijn oeuvre is klein: verhalen, enige poëziebundels, dagboeken en journalistiek werk. De Premio Antonio Delfini, voor poëzie, draagt zijn naam. Alberto Moravia zag Delfini als een van de grote geesten van de Italiaanse literatuur van de jaren dertig. Giorgio Bassani en Eugenio Montale bewonderen zijn werk en voor Natalia Ginzburg waren zijn verhalen 'van een grote schoonheid'.

Wil je het boek lezen?De Laatste Dag Van De Jeugd in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Antonio Delfini. Lezen De Laatste Dag Van De Jeugd Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN