2 Feest en vermaak Woordenboek van de Limburgse Dialecten

2 Feest en vermaak Woordenboek van de Limburgse Dialecten - Ronny Keulen | Northernlights300.org

... het Nederlands taalgebied aangeduid. Orlanda Lie & Lenny M ... Limburgs - Wikipedia ... . Veltman (red.), Kennis-maken.Een bloemlezing uit de Middelnederlandse artesliteratuur. Hilversum: Verloren, 2008 (Artesliteratuur in de Nederlanden 6). - 307 pp. isbn 978 90 8704 052 9. €25,-. Mariëtte Lubbers & Ton van de Wijngaard, Woordenboek van de Limburgse dialecten, dl.III: Algemene woordenschat, sectie 1: De mens als individu, afl. 4: Karakter en gevoelens. Op boekwinkeltjes.nl koopt en v ... 2 Feest en vermaak Woordenboek van de Limburgse Dialecten ... ... . 4: Karakter en gevoelens. Op boekwinkeltjes.nl koopt en verkoopt u uw tweedehands boeken. Zo'n 7000 antiquaren, boekhandelaren en particulieren zijn u al voorgegaan. Samen zijn ze goed voor een aanbod van 6,7 miljoen titels. Wat veel minder mensen weten, is dat we nog aan meer langlopende projecten hebben gewerkt. Het woordenboek van de Limburgse dialecten bijvoorbeeld. Het is opgestart in Nijmegen in 1961 en werd afgerond in Leuven in 2008. Daarnaast is er nog het woordenboek van de Brabantse dialecten, dat in 1960 werd opgestart en in 2005 werd afgerond. De discussie over hoe het Limburgs geschreven moet worden is minstens net zo oud als de erkenning van de taal. En ... Limburgs woordenboek ... van de veelheid aan Limburgse dialecten zijn ... Atelier Rosé Guus van Winkel Schrijfgoed Bert Reesinck Fons Verborum Instituut voor Nederlandse Lexicologie WLD 1 7 Woordenboek van de Limburgse Dialecten Deel I 7 Boerderij: erf en moestuin dr. J. Kruijsen WLD III 3 2 Woordenboek van de Limburgse Dialecten Deel III 3 2 Feest en vermaak R. Keulen WLD III 3 3 Woordenboek van de Limburgse Dialecten Deel III 3 3 Kerk en geloof...

INFORMATIE

AUTEUR
Ronny Keulen
DIMENSIE
4,21 MB
BESTANDSNAAM
2 Feest en vermaak Woordenboek van de Limburgse Dialecten.pdf

OMSCHRIJVING

In deze aflevering van de Algemene Woordenschat van het Woordenboek van de Limburgse Dialecten (WLD) worden de Limburgse benamingen in verband met allerhande spelen, feesten en vormen van kunst gepresenteerd. De aflevering is de tweede van sectie 3: Het gemeenschapsleven. Die sectie omvat voorts een aflevering over Maatschappelijk gedrag, school en onderwijs (WLD III, 3.1) en een met betrekking tot Kerk en geloof (WLD III, 3.3).De aflevering bevat 319 lemma's en is opgebouwd uit drie hoofdstukken. Het eerste en uitvoerigste hoofdstuk behandelt de woordenschat in verband met diverse spelen, volkssporten en andere manieren om zich te vermaken, zowel voor kinderen als voor volwassenen. In het tweede hoofdstuk komen de diverse feesten en gebruiken aan de orde die op ruimere schaal in de beide Limburgen gangbaar zijn. Het laatste en tevens kleinste hoofdstuk bevat de begrippen met betrekking tot de artistieke wereld. In de eerste paragraaf van dat hoofdstuk komt terminologie met betrekking tot de muziek aan bod, de tweede paragraaf gaat over het theater en het circus en de derde over de beeldende kunst.Bij 159 lemma's is een taalkaart opgenomen die de verspreiding van de dialectwoorden visualiseert. De aflevering wordt afgesloten met een alfabetisch register van de lemmatitels, trefwoorden en lexicale varianten.Gedetailleerdere informatie omtrent de juiste uitspraak en de exacte localisering van de behandelde dialectwoorden in deze aflevering is te vinden op de website van het WLD: www.ru.nl/dialect/wld.

Wil je het boek lezen?2 Feest en vermaak Woordenboek van de Limburgse Dialecten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ronny Keulen. Lezen 2 Feest en vermaak Woordenboek van de Limburgse Dialecten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN