Droomonderduik

Droomonderduik - Maarten Th. Frankenhuis | Northernlights300.org

...veilige Amsterdam. Droomonderduik door Maarten Th ... Droomonderduik | Boeken, Boekenlijsten, Lezen ... . Frankenhuis, EAN 9789490951078. Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Hét Joods Educatief Centrum in Nederland, cursussen, lezingen, workshops, culturele activiteiten en meer. Voor iedereen met interesse in het Jodendom. Droomonderduik Maarten Frankenhuis • Boek • paperback. Samenvatting . Op negenjarige leeftijd raakt Alfred Hirsch, ee ... bol.com | Droomonderduik, Maarten Th. Frankenhuis ... ... . Op negenjarige leeftijd raakt Alfred Hirsch, een Duits-Joods jongetje, onverwachts tijdens een van de grootste razziaís opgesloten in Artis. Het is september 1942 en de Jodenvervolging is op zijn hevigst. 29-okt-2017 - Deze pin is ontdekt door Georgette Kamphorst. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest. Droomonderduik. Amsterdam, 1942. In the aftermath of a Nazi raid, a nine-year-old Jewish boy called Alfred goes in hiding in Artis Zoo. Alone among the animals, the cheerful and spirited boy is in danger of withering away. When a young resistance fighter takes refuge in the same hiding place, ... Maarten Frankenhuis (1942) was van 1990 tot 2003 directeur van de Amsterdamse dierentuin Artis. In 2012 verscheen zijn novelle Droomonderduik, over de wonderlijke fantasiewereld en de traumatische belevenissen van een jonge Joodse onderduiker in Artis. Zondag 5 mei 2013 was Maarten Frankenhuis te gast bij OVT (VPRO radio) 'Droomonderduik' beschrijft de lotgevallen van het Berlijns joods jongetje Alfred Hirsch, dat na de verschrikkingen van het Kristallnacht pogrom op de trein wordt gezet naar familie in het veilige Amsterdam. Alfred is een opgewekt ventje, op dat moment zes jaar oud en op en top een dierenliefhebber. Droomonderduik book. Read 2 reviews from the world's largest community for readers. Het Duits-Joodse jongetje Alfred Hirsch wordt in 1938 door zijn ouder... Maarten Frankenhuis (1942) was van 1990 tot 2003 directeur van de Amsterdamse dierentuin Artis. In 2012 verscheen zijn novelle Droomonderduik, over de wonderlijke fantasiewereld en de traumatische belevenissen van een Joods onderduikertje in Artis....

INFORMATIE

AUTEUR
Maarten Th. Frankenhuis
DIMENSIE
6,70 MB
BESTANDSNAAM
Droomonderduik.pdf

OMSCHRIJVING

Op negenjarige leeftijd raakt Alfred Hirsch, een Duits-Joods jongetje, onverwachts tijdens een van de grootste razziaís opgesloten in Artis. Het is september 1942 en de Jodenvervolging is op zijn hevigst. Als onderduikertje moet Alfred bijna drie jaar zien te overleven in de stookkelder van het Apenhuis zonder direct contact met andere mensen. Zijn leven verandert in dat van een nachtdier. In zijn beklemmende eenzaamheid en ontreddering leeft Alfred meer dan twee jaar in een wonderlijke fantasiewereld: de dieren en de vele beeldhouwwerken in de dierentuin worden zijn beste vrienden. Maarten Frankenhuis, voormalig Artis-directeur, heeft zijn eigen ervaringen als onderduikkind in Twente verweven met die van onderduikers in Artis. Droomonderduik is zijn zeer persoonlijke en op ware gebeurtenissen gebaseerde relaas.

Wil je het boek lezen?Droomonderduik in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Maarten Th. Frankenhuis. Lezen Droomonderduik Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN