Een waardig levenseinde

Een waardig levenseinde - Wim Distelmans | Northernlights300.org

...inde Zowel ouders als artsen geven aan dat het gesprek over het staken van de behandeling, wel of niet reanimeren, pijnbestrijding, palliatieve sedatie en in het uiterste geval actieve levensbeëindiging lang niet altijd naar wens wordt gevoerd ... Zelfeuthanasie - Wikipedia ... . LEIF is een open initiatief van mensen en verenigingen die streven naar een waardig levenseinde voor iedereen, waarbij respect voor de wil van de patiënt voorop staat. LEIF (LevensEinde InformatieForum) werd begin 2003 opgericht naar aanleiding van de wetten inzake patiëntenrechten, palliatieve zorg en euthanasie, die in 2012 van kracht gingen. Een waardig levenseinde maakt de lezer mondig tegenover de med ... Problemen met hydroxychloroquine: | Een Waardig Levenseinde ... . LEIF (LevensEinde InformatieForum) werd begin 2003 opgericht naar aanleiding van de wetten inzake patiëntenrechten, palliatieve zorg en euthanasie, die in 2012 van kracht gingen. Een waardig levenseinde maakt de lezer mondig tegenover de medische wereld. Het boek is ook bedoeld voor zorgverleners die op een invoelende manier met hun patiënten willen omgaan. Het veegt een aantal hardnekkige mythes over het gebruik van morfine van tafel, ... Eind 2016 diende zij het concept initiatiefwetsvoorstel Waardig Levenseinde in, waarin ze stelt dat mensen met een voltooid leven zelf het recht hebben om te bepalen wanneer ze sterven. Als het levenseinde in zicht is Voltooid leven: Voltooid leven krijgt zijn eigen betekenis in ieder individueel geval, maar wordt doorgaans omschreven als lijden aan het leven en niet de wil hebben om nog door ... LevensEinde InformatieForum EIF 9de druk, 450.000 exemplaren aag nu je LEIFkaart aan .leifkaart.nu Iedereen heeft recht op een waardig levenseinde Wist je dathet tijdstip van overlijden bij 1 op de 2 mensen bepaald wordt door een (medische) beslissing waardoor hun overlijden beïnvloed wordt? In het streven naar een waardig levenseinde is palliatieve zorg een belangrijk instrument waarmee, zo blijkt uit de ervaring van artsen, verzoeken om euthanasie voorkomen kunnen worden. De euthanasiepraktijk stelt niet langer de zorg en het respect voor het leven centraal, maar focust op de beëindiging ervan. Pia Dijkstra publiceert initiatiefwet Waardig Levenseinde ... Als iemand dan voor zichzelf concludeert: mijn leven is voltooid, ik wil het zelf op een waardige manier beëindigen, dan zou die wens gerespecteerd moeten worden en er geen belemmeringen moeten worden opgeworpen....

INFORMATIE

AUTEUR
Wim Distelmans
DIMENSIE
8,3 MB
BESTANDSNAAM
Een waardig levenseinde.pdf

OMSCHRIJVING

Een waardig levenseinde 4e druk is een boek van Wim Distelmans uitgegeven bij Uitgeverij Houtekiet. ISBN 9789089240262 'Moet mijn vader heus zo afzien?''De maatschappelijke discussie over palliatieve zorg en het levenseinde, inclusief euthanasie, kwam er niet toevallig. Het is het logisch sluitstuk van een halve eeuw ervaring met medische technologie die veel leed kan besparen, maar tevens, wanneer ze te lang wordt gerekt, nieuw lijden kan veroorzaken. Behandelen wordt dan mishandelen. Dit boek verschaft beter inzicht in de zorg rond het levenseinde, met nadruk op 'het leven'. Het wil iedere burger mondig maken tegenover de medische wereld.Het is ook bedoeld voor zorgverleners die op een empathische manier met hun patiënten willen omgaan. Een waardig levenseinde veegt een aantal hardnekkige mythes over het gebruik van morfine van tafel, bevat tips tegen pijnbestrijding en doodsangst, verklaart waarom vele dokters, ondanks de euthanasiewet, nog altijd bang zijn om bij euthanasie te helpen en legt uit hoe het levenseinde met spiritualiteit en psychologische ondersteuning kan verzacht worden. Het boek is vooral ook een pleidooi voor een verandering in onze houding tegenover ongeneeslijke patiënten. Het vermijden van therapeutische hardnekkigheid verdient daarbij topprioriteit. Wim Distelmans (1952) is kankerspecialist en professor in de palliatieve geneeskunde aan de VUB. Hij pionierde in België voor de erkenning van palliatieve zorg en vocht voor het recht op euthanasie. Hiervoor werd hij in 2003 bekroond met de Arkprijs van het Vrije Woord. Hij richtte met de steun van het AZ VUB in Wemmel TOPAZ op, het eerste dagcentrum voor ernstig en ontwikkelde, samen met Recht op Waardig Sterven het LEIF-artsenproject. Hij was voorzitter van de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen en momenteel voorzitter van de Federale Commissie Euthanasie.

Wil je het boek lezen?Een waardig levenseinde in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wim Distelmans. Lezen Een waardig levenseinde Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN