Middeleeuwse studies en bronnen 147 - De ongetemde tong

Middeleeuwse studies en bronnen 147 - De ongetemde tong - Martine Veldhuizen | Northernlights300.org

...steden veel aandacht aan deze schadelijke potentie van het spreken ... Overzicht bronnen Middeleeuwen - Geschiedenislokaal024 ... . De 'zonden van de tong' worden door sommige auteurs zelfs als de achtste hoofdzonde beschouwd. De tong verwoest niet alleen de reputaties van de spreker én degene over of tot wie wordt gesproken, maar brengt ook ... De tong verwoest niet alleen de reputaties van de spreker én degene over of tot wie wordt gesproken, maar brengt ook het zielenheil van beiden in gevaar. De ongetemde tong is in hun visie van nature geneigd om zich te ... Middeleeuwse studies en bronnen | De Slegte ... . De ongetemde tong is in hun visie van nature geneigd om zich te misdragen en daarom moet er voortdurend op worden gelet. Op zoek naar artikelen van Martine Veldhuizen? Artikelen van Martine Veldhuizen koop je eenvoudig online bij bol.com Gratis retourneren Gratis verzonden Middeleeuwse bronnen over de Slag bij Vlaardingen en andere Vlaardingse gebeurtenissen. 2012, ... 147. Martine Veldhuizen, De ongetemde tong. ... Een historische en archeologische studie naar de ontwikkeling van een vrouwenklooster onder de Orde van het Heilig Kruis in het buitengebied van Hoorn ... De ongetemde tong | ISBN 9789087044...

INFORMATIE

AUTEUR
Martine Veldhuizen
DIMENSIE
3,29 MB
BESTANDSNAAM
Middeleeuwse studies en bronnen 147 - De ongetemde tong.pdf

OMSCHRIJVING

Middeleeuwse studies en bronnen 147 - De ongetemde tong 1e druk is een boek van Martine Veldhuizen uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789087044107 Liegen, lasteren en schelden: gesproken woorden kunnen pijn doen. Middelnederlandse teksten tussen 1300 en 1550 besteden veel aandacht aan deze schadelijke potentie van het spreken. De 'zonden van de tong' worden door sommige auteurs zelfs als de achtste hoofdzonde beschouwd. De tong verwoest niet alleen de reputaties van de sprekern degene over of tot wie wordt gesproken, maar brengt ook het zielenheil van beiden in gevaar. De ongetemde tong is in hun visie van nature geneigd om zich te misdragen en daarom moet er voortdurend op worden gelet. Martine Veldhuizen laat zien dat de preoccupatie met negatief spreken verschillende laatmiddeleeuwse genres doortrekt. Met behulp van een taaltheoretisch instrumentarium analyseert zij zowel kerkelijke als profaan-ethische teksten en vergelijkt deze met juridische bronnen. Langs deze weg laat zij de contouren zien van een overkoepelend 'discours van de ongetemde tong' in de late middeleeuwen.

Wil je het boek lezen?Middeleeuwse studies en bronnen 147 - De ongetemde tong in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Martine Veldhuizen. Lezen Middeleeuwse studies en bronnen 147 - De ongetemde tong Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN